Falcon gasfornuizen kunnen niet worden omgebouwd naar een inductie variant. Dit heeft met een aantal zaken te maken zoals hieronder toegelicht:

  • Het is technisch niet mogelijk om een gasfornuis aan de binnenkant aan te passen naar een inductievariant. Niet alleen dient de bovenkant aangepast te worden, de gehele binnenkant met gasonderdelen/bedrading zou moeten worden veranderd.
  • Falcon gasfornuizen zijn gekeurd en bij het ombouwen met niet officiële onderdelen (dezelfde onderdelen die tijdens het productieproces ook zijn gebruikt) vervallen deze keurmerken. Mocht er een calamiteit ontstaan met een niet gekeurd fornuis wat door u zelf is aangepast, dan bent u daar zelf voor verantwoordelijk.

Aansluitwaarde van Falcon inductie fornuizen variëren (per model) en zitten tussen 11 kW en de 18 kW. Dit is ook afhankelijk van de breedte van het fornuis (90cm, 100cm, 110cm of 120cm). Dit betekend dat alle inductiefornuizen aangesloten dienen te worden op 3 fase krachtstroom van 16A of 25A.

Deze informatie is per model terug te vinden op onze website; klik hier voor een overzicht van de verschillende modellen.

De voordelen van koken op inductie

  • Schoonmaken; het schoonmaken en het schoonhouden van een inductiekookplaat is makkelijker dan bij een gasfornuis. Wij adviseren om ná elke kooksessie de kookplaat schoon te maken met water. Milde groene zeep mag ook gebruikt worden, overige (agressieve of zuurhoudende schoonmaakproducten) niet.
  • Effectief; Koken op inductie is erg efficiënt en rond de 90% van de gemaakte warmte komt terecht in uw pan. Dit percentage is bij een gasfornuis een stuk lager.
  • Snel; koken op inductie is snel en zorgt ervoor dat u direct aan de slag kan.

Bent u geïnteresseerd in koken op inductie of in Falcon fornuizen? Maak nu een showroom afspraak om goed en duidelijk informatie te krijgen over de verschillende mogelijkheden. Met 50+ fornuizen zijn alle mogelijkheden te bekijken.

Klik hier.