Het koken op inductie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Gelukkig maar, want bijna alle Falcon fornuizen zijn reeds lange tijd te verkrijgen met een inductiekookplaat. Hierdoor hebben veel gebruikers al ervaring op kunnen doen hoe het is om te koken op een Falcon inductiefornuis. Daarmee is ook het verhaal dat een alleen fornuis met een gaskookplaat mooi is allang uit de wereld. De huidige inductiekookplaat is daarbij strak en netjes verwerkt in een mooie, vlakke zwarte of rvs omranding.

  

Bij de ontwikkelafdeling van Falcon fornuizen staat men zeker niet stil. Want sinds kort zijn een groot aantal fornuizen uitgevoerd met de meest moderne inductietechniek. Naast de reeds bekende voordelen van een Falcon inductiekookplaat, bevatten de nieuwe uitvoering een aantal extra’s.

Zo bevatten de nieuwe inductiekookplaten:

-        Mooi afgewerkte screening op de glasplaat, welke de zones aangeven.

-        Geharde en zeer veilige glasplaat.

-        Bediening aan voorzijde van het fornuis waardoor de identiteit van het fornuis behouden blijft.

-        Altijd 5 inductiezones, met op elke zone een krachtige boosterfunctie. Hiermee wordt het vermogen van een zone korte tijd verhoogd. Op deze manier versnel je de verhitting en verminder je de kooktijd van je gerecht aanzienlijk.

Drie vaste temperatuurstanden op elke zone:

  • L1 behoudt een temperatuur van zo’n 44 °C – ideaal voor het zachtjes laten smelten van bijvoorbeeld boter of chocolade.
  • L2 behoudt een temperatuur van zo’n 70 °C – perfect om eten warm te houden als het eenmaal gekookt is.
  • L3 behoudt een temperatuur van zo’n 94 °C – ideaal voor sudderen (breng de pan aan de kook en kies vervolgens L3 om soepen, sauzen, stoofpotten enz. optimaal te laten sudderen

 

De twee zones aan de linkerkant bevatten een bridgefunctie. Ideaal om een ovale vis- vleesschaal of grillpan te verwarmen. Om de functie in te schakelen, moeten twee knoppen gelijktijdig volledig rechtsom gedraaid en even vastgehouden worden. Op de display in het midden verschijnen twee U symbolen. Daarna kan er met één knop de temperatuur bepaald worden. Uiteraard wordt de grillpan standaard meegeleverd.

-        Elke zone heeft een droogkook functie. Deze functie controleert of de temperatuur van de pan snel oploopt en zorgt er dan voor dat de pan op een veilig niveau blijft.

-        Op het fornuis zit een kinderslot voor de inductiekookplaat. Dit voor de veiligheid om te voorkomen dat kinderen gebruik maken van de kookplaat.

Daarmee is het nog maar eens bevestigd dat, naast de snelheid, veiligheid en het makkelijk schoonmaken van de Falcon inductiekookplaat, het gewoonweg een genot is om op een inductiefornuis te koken.