Al bijna 200 jaar, sinds 1830, bestaan er fornuizen en dit begon met de Kitchener in Engeland. Dit eerste fornuis op de wereld was een Falcon!

Het keukenfornuis, volledig van gietijzer en gestookt op vaste brandstof, kon worden gebruikt om te koken, braden en bakken. Dit fornuis werd gezien als 1 van de belangrijkste huishoudelijke hulpmiddelen van de negentiende eeuw. Door de jaren heen won dit Falcon fornuis vele prijzen over de gehele wereld en stond het thuis bij een Duitse keizer, de koning van Italië en in Kensington Palace.

In de jaren daarna bleef Falcon vooruitlopen en was het opnieuw het eerst merk met een combikookplaat (gas en keramisch/inductie), inklapbare grill en modellen die in meerdere kleuren leverbaar waren.

Anno 2020 is Falcon nog steeds het grootste en meest innoverende fornuizen merk wereldwijd met maar liefst 20 modellen, vele kleuren en mogelijkheden met de nieuwste technieken. De laatste innovatie is de Falcon Steam, het 1e fornuis op de wereld met een stoomoven in een fornuis, gecombineerd met een multifunctionele oven, grill en moderne inductiekookplaat.

 

Meer over Falcon weten of geïnteresseerd om de modellen te zien? Kom langs in onze showroom en wij geven u als importeur alle benodigde informatie.