Als je aan een AGA-fornuis denkt, denk je waarschijnlijk aan een iconisch en stijlvol ontwerp en aan de kwaliteit van gietijzer. Maar wist je dat AGA-fornuizen ook een van de meest energiezuinige fornuizen op de markt zijn?
Traditionele AGA-fornuizen werkten op basis van een constante warmtebron, w...
Een kleine AGA-geschiedenis
Voor het ontstaan van het AGA-fornuis, moeten we zo’n honderd jaar terug in de tijd. En naar Zweden, waar de vrouw van natuurkundige en Nobelprijswinnaar Nils Gustaf Dalén (1869-1937) worstelde met haar houtfornuis. Koken moet schoner, zuiniger en gemakkelijker kunnen...
Falcon gasfornuizen kunnen niet worden omgebouwd naar een inductie variant. Dit heeft met een aantal zaken te maken zoals hieronder toegelicht:
Het is technisch niet mogelijk om een gasfornuis aan de binnenkant aan te passen naar een inductievariant. Niet alleen dient de bovenkant aangepast te wo...
Ontwerper Kevin Jabou: "Kaelo gaat over mensen en relaties"
Het duurde jaren om zijn product te verfijnen en te perfectioneren, maar inmiddels staat het ontwerp van de inbouw-wijnkoeler Kaelo sterker dan ooit én is het ontwerp uitgebreid met een aantal nieuwe varianten. In Nederlan...
Kaelo
Kevin Jabou, uitvinder en founder van Kaelo, wilde dat zijn drankjes altijd op een perfecte temperatuur bleven. Zo ontwierp hij een tafel met koeling erin voor eigen gebruik. Dit heeft hij gemaakt tijdens zijn studie aan de universiteit. Iemand vroeg op een dag waarom Kevin zijn ontwerp niet ...
Overal binnen handbereik
Kaelo staat voor gemak, luxe en gezelligheid. De geïntegreerde wijnkoeler houdt uw fles wijn perfect droog, op temperatuur en binnen handbereik. Nooit meer hoeft u weg te lopen bij een gesprek om drinken in te schenken en kunt u zich richten op uw gezelschap en het...
Het koken op inductie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Gelukkig maar, want bijna alle Falcon fornuizen zijn reeds lange tijd te verkrijgen met een inductiekookplaat. Hierdoor hebben veel gebruikers al ervaring op kunnen doen hoe het is om te koken op een Falcon inductieforn...
Stomen is één van de meest gezonde manieren om je eten te bereiden. Door te stomen blijven niet alleen vitaminen en mineralen beter behouden, de smaak komt ook duidelijker naar voren.
Maar kun je alles stomen? Eigenlijk geldt de regel: alles wat je kunt koken, kun je ook stomen. Hoewel je w...
Al bijna 200 jaar, sinds 1830, bestaan er fornuizen en dit begon met de Kitchener in Engeland. Dit eerste fornuis op de wereld was een Falcon!
Het keukenfornuis, volledig van gietijzer en gestookt op vaste brandstof, kon worden gebruikt om te koken, braden en bakken. Dit fornuis werd gezien als 1 v...
Nieuwe AGA eR7 en R7
Innoveren binnen het krachtige product concept van het bijna 100 jarige AGA heeft de afgelopen tijd geleid tot meerdere product innovaties. Met de AGA 3-serie heeft AGA recentelijk al een fornuis geïntroduceerd wat de doelgroep significant vergroot.
Om AGA nog beter te maken ...