Wat heb je nodig?
350 gram bloem
250 gram suiker
1/2 theelepel zout
230 gram boter
Ei
Werkwijze
Maak een zacht deeg door 350 gram gewone bloem, 250 gram suiker en ½ theelepel te combineren zout, 8 oz boter en een losgeklopt ei.
Zet 30 minuten in de koelkast.
Verdeel het deeg in een...
Watheb je nodig?
Abrikozenjam
300 gram amandelspijs
Bladerdeeg
Ei
100 gram amandelschaafsel
Poedersuiker
Werkwijze
Rol een groot vel bladerdeeg uit en besmeer met abrikozenjam; Rol 300 g amandelspijs in een blok en leg dit op het deeg. Rol het houtblok op en verzegel de uiteinden. Bestrijk z...
Wat hebje nodig?
350 volle melk
2 1/4 theelepel instant gist
250 gram bloem
2 eetlepel suiker
zout
1 ei
25 gram boter
Poedersuiker
Werkwijze
Verwarm 350 ml volle melk tot lauw,in een ovenvaste kom, bovenop de AGA of in de verwarmings- of sudderoven.
Roer 2 ¼ theelepel erdoor. instant gis...
Wat heb je nodig?
5 Aardappelen
2 laurierblaadjes
150 gram boter
1 1/2 kop melk
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gram boerenkool
4 worstjes/Rookworst
Zout, geraspte nootmuskaat
Werkwijze
Schil 5 grote aardappelen en snijd ze in blokjes, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Giet het g...
Wat heb je nodig?
200 gram boter
1 kopje bloem
3 kopjes runderbouillon
2 eetlepels peterselie
1 pond rundergehakt
1 ui
Bloem
Panko paneermeel
1 ei
Werkwijze:
Maak een dikke jus op de kookplaat, door alles samen te voegen in de AGA-sauspot, 200 g boter in blokjes gesneden, 1 kopje bloem en...
Wat heb je nodig:
100 g gerookt spek of pancetta in blokjes
40 g gewone bloem
Zout en gemalen zwarte peper
12 kippendijen, ontveld
2 eetlepels koolzaadolie
500 g bereide prei, in plakjes gesneden (3 grote)
200 g voorbereide wortels, in diagonale plakjes gesneden (3 grote)
2 teentjes knoflook...
Wat heb je nodig?
200 g ontpitte dadels, fijngehakt 1 theelepel baksoda
300 ml kokend water
300 g gewone bloem
1 theelepel bakpoeder 100 g boter, in blokjes
200 g kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract
Topping:
125 g donkerbruine suiker 55 g boter
30 ml melk
Produceert 20 stuks.
...
Wat heb je nodig?
25 g boter
1 el olijfolie 150 g uien, in blokjes gesneden
350 g geschilde zoete aardappel, in stukken van 2 cm gesneden
350 g geschilde en ontpitte pompoen, in stukken van 2 cm gesneden 150 g geschilde wortelen, in plakjes
1 el verse gember, fijngehakt 600 ml groente- of kippe...
Ingrediënten
Verse aspergesPancettaAardappel rostiGeglazuurde ham met honing en mosterdKaasEieren
Methode
Doe de rosti in de bakoven om te bakken (15 minuten). (Maak er zelf een als je daar zin in hebt, maar gekocht in de winkel is net zo mooi).
Bereid de aspergestelen voor door ze af te ...