&noscript=1 />
AGA

AGA

AGA

Een AGA fornuis koop je voor het leven! Koken met gietijzer en ovens, dat maakt AGA zo uniek. De technisch is simpel en gebruiksvriendelijk en de resultaten fantastisch. De gietijzeren ovens zorgen voor de lekkerste smaken en beter behoud van vitamines. De AGA R7 Dual Control is gemaakt om de gehele dag aan te staan, de overige modellen zoals de AGA eR3 en eR7 Total Control staan enkel aan bij gebruik.

De gehele collectie van AGA is volledig elektrisch beschikbaar. Naast de gietijzeren modellen heeft AGA ook een lijn met conventionele fornuizen zoals de AGA Masterchef Deluxe.

Wilt u de modellen bekijken of meer informatie ontvangen, neem dan contact op zodat wij u verder kunnen helpen.

AGA
Aflopend sorteren
per pagina

20 Product(en)

Aflopend sorteren
per pagina

20 Product(en)

In 1922 was het de Zweedse uitvinder Gustan Delén, die voor het eerst een idee had om een uniek fornuis te ontwerpen. Hij wilde een fornuis maken dat schoon was, zuinig in gebruik, gebruiksvriendelijk en waar je met minimale inspanningen heerlijk eten kon maken. Hij vond het AGA fornuis uit, waarbij het leven van veel koks over de hele wereld veranderde.

Het AGA fornuis was meteen een zeer groot succes en kwam in 1929 naar Groot-Brittannië en is sindsdien hier niet meer weg te denken. Mede door de inspanningen van Engelse reclame-agent David Ogilvy en zijn slimme manier van reclame maken werd AGA wereldwijd ongekend populair. Door de gietijzeren constructie en de het fornuis altijd op temperatuur was, was er in de keuken tevens sprake van AGA verwarming en werd er soms zelfs gesproken over een AGA kachel.

Naast  de kleur cream vond een aantal jaren na de oorlog de introductie plaats van de nieuwe AGA De Luxe-modellen in lichtblauw, lichtgroen, grijs en wit en dit bleek enorm populair bij AGA-liefhebbers te zijn. Kort daarna werden de beroemde AGA verchroomde dekselkoepels geïntroduceerd.

In de jaren zestig werden veel innovaties doorgevoerd en werd het eerste iconische zwarte AGA-ruitjeslogo gezien, dat overigens nog steeds wordt gebruikt. De overige veranderingen die in deze tijd werden doorgevoerd, waren niet alleen cosmetisch, maar zo raakte de vaste brandstof ook uit de mode omdat mensen schonere, gemakkelijkere energiebronnen wilden. Dit leidde tot de lancering van olie- en gasgestookte AGA-fornuizen. In de jaren 70 kwamen er nieuwe kleuren op de markt, waaronder zwart, dat vandaag de dag nog steeds enorm populair is.

In de loop der jaren kwamen er naast de gietijzeren AGA cookers ook de modellen AGA Six Four en AGA masterchef xl 90 en 110. Daarbij kwam er ook het AGA kookboek met bijzondere AGA recepten en tevens werd er een diversiteit aan AGA Cookware aangeboden.

In de afgelopen jaren is het programma van AGA enorm uitgebreid en is de energiebron om de AGA fornuizen mee te verwarmen van gas, bijna volledig overgegaan naar elektriciteit. Zo is het geen AGA gasfornuis meer maar AGA elektrisch fornuis. Waarbij het belangrijk is om te vermelden dat de bak- en kookresultaten nog altijd hetzelfde zijn gebleven en hier niets aan veranderd is, maar een enorme vooruitgang in het bedieningsgemak en mogelijkheden.  

De meest recente ontwikkeling is dat er een assortiment AGA fornuizen op de markt is gebracht, welke volledig elektrisch is, niet altijd aan staat en zelfs van een heuse inductiekookplaat is voorzien.  Ook zijn er nu echte AGA inductie fornuizen zoals de AGA Maserchef de Luxe modellen met een 5 zone inductie met bridgefunctie.

Zeker een AGA fornuis kopen betekend goed oriënteren welk model, uitvoering en kleur passen bij de behoeftes en gebruik, maar uiteraard ook het beste bij de keukenopstelling past. Dit kan in ons Inspiratie Centrum in Barendrecht, waar de meest uitgebreide AGA collectie te zien is en waar in alle rust een AGA fornuis bekeken kan worden.