&noscript=1 />

Falcon's voordelen

De uitschuifbare grill-lade

De grill-lade bevindt zich links boven in het fornuis. Bij dit systeem schuift u de grillplaat in en uit de oven via de telescopische geleiders aan de zijkanten. Omdat de grill-plaat buiten de grilloven getrokken kan worden, kunt u uw gerecht heel gemakkelijk op het grillrooster leggen en tussentijds veilig controleren. Het losse inzetrooster kunt u zowel op de hoge als op de lage stand gebruiken door het eenvoudigweg om te draaien. Sommige roosters kennen een 4-standen systeem.

https://youtu.be/Wg_OapS3aN0

De grill-lade is uitermate geschikt voor:

-        Dunne stukken vlees, vis en gevogelte

-        Spiesen met niet te dikke stukken vlees, vis of gevogelte

-        Creme brulee

-        Om te gratineren

-        Om paprika’s te labekeren voor het ontvellen

-        Om snel even iets te grillen

De grill-lade heeft slechts twee minuten nodig om volledig op te warmen, dus handig als u snel iets wilt grillen. De Falcon grill heeft twee standen, zodat u de grootte van het stralingsoppervlak aan kunt passen aan het te grillen gerecht.

Grill Falcon          Grill Falcon

Rijslade

Je oven gebruiken als rijskast wordt door veel thuisbakkers toegepast en is dus een super goed idee. Vooral de temperatuur in de hand houden is bij de thuisbakker de grootste uitdaging. Een perfecte oplossing is de Falcon rijslade. Sommige Falcon fornuizen met de afmeting van 110cm kennen een zogenaamde rijslade. Dit is een unieke mogelijkheid om diverse deegsoorten op een vaste temperatuur van 40gr te laten rijzen. U kunt daardoor de rijslade op twee manieren inzetten als rijskast. Je kan hem alleen inzetten voor de narijs of busrijs of voor alle rijsfases. Ook kunt u de rijslade gebruiken om bijvoorbeeld borden in voor te verwarmen. Uiteraard passen ook alle ovenrekken in deze laden voor als u deze niet gebruikt.

Door middel van een stevige geleiderails is de lade eenvoudig en soepel  in en uit te schuiven. Rechtsboven op het bedieningsdisplay zit een aan en uit druk- of draaiknop om temperatuur van de lade in te schakelen. Daarnaast kan de lade ook gebruikt worden als warmhoudlade, om bijvoorbeeld service op te warmen en/of warm te houden, zodat u het service op een juiste temperatuur kunt serveren.

Rijslade    Rijslade

Handy rack

De meeste modellen Falcon Fornuizen zijn voorzien van een uniek handy rack. Dit is een rek met daarin een diepe bakplaat, bevestigd aan de binnenkant van de linker ovendeur.  Dit is ideaal om vlees, groente of vis in klaar te maken. Omdat het handy rack samen met de deur naar buiten draait, is dit ideaal om producten af en toe om te draaien, zout & peper erop te doen of gewoon te kijken naar het resultaat. De handy rack is op een zeer eenvoudige manier van de deur af te halen. Hierdoor ontstaat er de mogelijkheid om de diepe bakplaat op één van de meegeleverde roosters in de oven te plaatsen en het op deze manier te gebruiken.

handyrack

Multifunctionele oven

De multifunctionele oven op de Falcon fornuizen combineren de eigenschappen van de heteluchtoven en de conventionele oven, dus hij beschikt over een ventilator aan de achterzijde plus verwarmingselementen boven en onder in de oven. De functies zijn naar wens apart of gelijktijdig te gebruiken. Door het samenwerken van alle verwarmingselementen is er een constante temperatuur in de oven, met daarbij de mogelijkheid een gericht van extra boven- of onderwarmte te voorzien. Zo komt de multifunctionele oven van Falcon aan wel 7 verschillende standen.

-        Hete lucht: Een gelijkmatige hitte die wordt verspreid door de ventilator en het verhittingselement eromheen.

-        Heteluchtgrill: combinatie van de warmte van de heteluchtoven met het verwarmingselement boven in de oven.

-        Hetelucht-combinatieoven: combinatie van de warmte van de ventilator met de verwarmingselementen boven en onder in de oven.

-        Conventionele oven: de oven wordt verwarmd door de verwarmingselementen onder en boven in de oven.

-        Gratineerelement/grillen: verwarming door middel van het bovenste verwarmingselement, geschikt om te gratineren, grillen of ergens een korstje op te maken.

-        Onderwarmte: verwarming door middel van het onderste verwarmingselement. Deze functie gebruikt u als de bodem van uw gerecht krokant moet worden.

-        Ontdooifunctie: een veilige manier om het ontdooi-proces van kleine porties bevroren voedsel te bespoedigen.

De multifunctionele oven is volledig programmeerbaar. Met behulp van de timer op het fornuis kunt u de oven zelfs zo instellen dat hij inschakelt op het door u geprogrammeerde tijdstip. Bepaalde modellen multifunctionele ovens van Falcon beschikken over Rapid Response. Deze stand verkort de opwarmtijd van de oven met ongeveer 30%.  

Multifunctionele oven

 

Heteluchtoven

De heteluchtoven is een elektrische oven, die de warmte gelijkmatig verdeelt in de oven dankzij een ventilator die de hete lucht circuleert. Door de circulatie van deze hete lucht vindt er een snelle overdracht van de warmte plaats, waardoor u sneller kunt bakken dan in een gewone oven. Omdat de hitte op die manier snel wordt verspreid is het gerecht sneller gaar, of kan een wat lagere temperatuur worden aangehouden dan in het recept voorgeschreven wordt. In een heteluchtoven is de temperatuur overal in de oven hetzelfde. Een bijzonder groot voordeel is dat je met de heteluchtoven op verschillende niveau’s kunt bakken.

De heteluchtoven is uitermate geschikt voor:

-        Meeste soorten gebak.

-        Ovenfrites en snacks die een korstje moeten hebben

-        Ovenschotels

-        Bakken op meerder niveaus tegelijkertijd.

-        Om iets snel af te bakken

De Falcon heteluchtovens kunnen geprogrammeerd worden, zodat u ze op het door u gewenste tijdstip kunt inschakelen. Ook slow cooking op lage temperaturen is in een heteluchtoven heel goed mogelijk.

Heteluchtoven Heteluchtoven