Foodies staan het liefst de hele dag in de keuken. Tijd verliezen met onvermijdelijke klusjes zoals schoonmaken? Liever niet! Met een Falcon-fornuis dat over inventieve functies beschikt, houd je meer tijd over voor het koken. Met deze tips en tricks wordt kokkerellen nog gemakkelijker en leuker! 

Zelfreinigende oven

Bij koken hoort opruimen. De vieze vaat stop je gemakkelijk weg in de vaatwasser. Het schoonmaken van een fornuis vergt daarentegen iets meer tijd. Alhoewel, met een fornuis van Falcon is deze klus zo gepiept! Falcon heeft een slimme oplossing gevonden voor vetspetters of overkokend water uit de pan. Door de gaskookplaten te voorzien van aparte vangschalen, wordt niet de hele kookplaat vies. De elektrische kookplaten liggen lager dan de rand van het fornuis, zodat bij morsen een zo klein mogelijk oppervlak schoongemaakt hoeft te worden. Dit scheelt een hoop tijd. Is de oven vies geworden tijdens het koken? Geen zorgen! De hoofdovens van Falcon bevatten zelfreinigende achter- en zijwanden.

Programmeerbare oven

Na een drukke dag op het werk is het heerlijk om thuis te komen en meteen aan tafel te kunnen schuiven voor het diner. Helaas is dit niet altijd realiteit. Eet je een gerecht dat enkel nog opgewarmd moet worden? De programmeerbare ovens van Falcon bieden uitkomst. Stel de oven 's ochtends in en geniet bij thuiskomst meteen van een lekkere, warme maaltijd.

In hoogte verstelbaar

Ben jij thuis niet de enige die gebruik maakt van het fornuis? Bedenk dan goed op welke hoogte het fornuis moet staan. De hoogte van het fornuis van Falcon kun je nog tijdens de installatie bepalen. Belangrijk is om het fornuis in te stellen op een aangename werkhoogte. Ben jij 1.60 meter en je partner 2 meter? Dan wordt het misschien toch een muntje opgooien over wie chefkok wordt.