Importeur van AGA, Falcon, Kaelo, La Cornue, Lofra, U-Line en Viking
Wat hebje nodig?
350 volle melk
2 1/4 theelepel instant gist
250 gram bloem
2 eetlepel suiker
zout
1 ei
25 gram boter
Poedersuiker
Werkwijze
Verwarm 350 ml volle melk tot lauw,
in een ovenvaste kom, bovenop de AGA of in de verwarmings- of sudderoven.
Roer 2 ¼ theelepel erdoor. instant gist en laat 10-15 minuten aan de zijkant van het fornuis staan.
Klop er 250 g bloem, 2 eetl. suiker, een snufje zout en 1 groot ei; dek af met huishoudfolie en laat nog eens 45 minuten staan.
Doe 25 g boter in een glazen kom en laat deze op het warme gedeelte van de AGA smelten
Leg een stukje bake o glide op de sudderende kookplaat en schep er lepels beslagmengsel bovenop. Zodra ze beginnen te stollen en bruin worden, draai je ze om en bak je de andere kant, ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Eenmaal gekookt, op een voorverwarmd bord leggen om warm te houden, bestrijken met gesmolten boter en bestrooien met poedersuiker.