Wat hebje nodig?

350 volle melk

2 1/4 theelepel instant gist

250 gram bloem

2 eetlepel suiker

zout

1 ei

25 gram boter

Poedersuiker

Werkwijze

Verwarm 350 ml volle melk tot lauw,
in een ovenvaste kom, bovenop de AGA of in de verwarmings- of sudderoven.

Roer 2 ¼ theelepel erdoor. instant gist en laat 10-15 minuten aan de zijkant van het fornuis staan.

Klop er 250 g bloem, 2 eetl. suiker, een snufje zout en 1 groot ei; dek af met huishoudfolie en laat nog eens 45 minuten staan.

Doe 25 g boter in een glazen kom en laat deze op het warme gedeelte van de AGA smelten

Leg een stukje bake o glide op de sudderende kookplaat en schep er lepels beslagmengsel bovenop. Zodra ze beginnen te stollen en bruin worden, draai je ze om en bak je de andere kant, ongeveer 2 minuten aan elke kant.

Eenmaal gekookt, op een voorverwarmd bord leggen om warm te houden, bestrijken met gesmolten boter en bestrooien met poedersuiker.