Wat heb je nodig?
1 pakje kant-en-klare bladerdeegvellen
3 Bramley-appels, geschild en in stukjes gesneden
225 g gehakte dadels
1 ei, losgeklopt
Suikerglazuur:
115 g poedersuiker
Water om te mengen
Voor 6 personen
1. Leg een vel deeg op een met Bake-O-Glide beklede bakplaat, str...
Wat heb je nodig?
Voor de saus:
150 ml zoete chilisaus
75 ml ananassap
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstwijnazijn
2 theelepels maïzena
Voor de wok/roerbak gedeelte:
1 eetlepel plantaardige olie of alternatief voor oliespray
300g rauwe garnalen
3 teentjes fijngehakte knofl...
Wat heb je nodig?
750 g (ongeveer) ongerookte achterham
1 grote ui, geschild en in vieren gesneden
2 wortels, schoongemaakt en in drieën gesneden
2 laurierblaadjes
8 peperkorrels
1 el misopasta
2 el ahornsiroop (Maple Syrup)
Doe de achterham, ui, wortelen, laurierblaadjes en peperkorr...
Wat heeft u nodig?
Stuk achterham van 2 kg, niet gerookt
2 uien, geschild en grof gesneden
Peterselie stengels
1 kaneelstokje
Zwarte Peperbollen
440 ml droge cider
Glazuur:
25 ml ahornsiroop
2 tl mosterd
Garneer:
Amerikaanse veenbessen of Marasquinkersen
Verse laurierblaadjes
Ge...
Wat heeft u nodig?
Voor de spons:
250 g boter, zacht
250 gram basterdsuiker
4 grote eieren
1 tl amandelextract.
200 gram zelfrijzend bakmeel
50g gemalen amandelen (of 50g zelfrijzend bakmeel).
50 ml melk
2 x 20 cm sandwich- of springvorm, ingevet en bekleed aan de onderkant
Voor de...
Wat heeft u nodig?
3 middelgrote Portobello of platte champignons
3 grote uien, geschild en in plakjes
100 g babyspinazie, gewassen
1 tl tijmblaadjes (vers is het lekkerst) of 1/2 tl gedroogde tijm of gemengde kruiden (optioneel)
1/2 blik kikkererwten, uitgelekt
1 pakje kant-en-klaar bladerdee...