Wat heb je nodig?

5 Aardappelen

2 laurierblaadjes

150 gram boter

1 1/2 kop melk

1 ui

2 teentjes knoflook

200 gram boerenkool

4 worstjes/Rookworst

Zout, geraspte nootmuskaat

Werkwijze

Schil 5 grote aardappelen en snijd ze in blokjes, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Giet het grootste deel van het water af, maar laat een kleine hoeveelheid de bodem van de pan bedekken. Voeg 2 laurierblaadjes toe, plaats een deksel erop en kook verder op de bodem van de sudderoven tot ze gaar zijn.

Doe ondertussen 100 g boter en 1 ½ kopje melk in een Pyrex-kan en zet het op de achterkant van de AGA of in een verwarmingsoven om door te verwarmen.

Sauteer een gesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook zachtjes in 50 g boter in een pan. Voeg, zodra deze zacht begint te worden, 200 g gehakte boerenkool toe, plaats een glazen deksel erop en laat op laag vuur koken tot de boerenkool gaar is.

Leg 4 grote worstjes in frankfurterstijl op het rooster in het kleine AGA-rooster, schuif de bovenste set geleiders in de braadoven en bak tot ze bruin zijn.

Zodra de aardappelen gaar zijn, laat u het vocht weglopen en verwijdert u de laurierblaadjes, breng op smaak met zout en geraspte nootmuskaat, giet de boter en de melk erbij en pureer de groenten.

Roer de gebakken ui en de gestoomde boerenkool erdoor.

Schep het mengsel in een voorverwarmde schaal en garneer met de gegrilde worstjes.