Wat heb je nodig?

2 kopjes sterke zwarte koffie

½ kopje melk

30 lange vingers (de Italiaanse "Savoiardi" zijn mijn favoriet)

750 gram mascarpone

9 eieren, gescheiden

315 g (26 eetlepels) basterdsuiker

Bitter cacaopoeder

Voor 10 personen

1. Open de mascarpone en doe deze in een kom. Klop in een aparte kom de eierdooiers los met een garde en voeg geleidelijk de suiker toe tot het mengsel lichtgeel en luchtig is. Roer dit eidooiermengsel door de mascarpone.

2. Klop het eiwit stijf en spatel het door het mascarpone-eigeelmengsel. Meng alles met een lepel en maak de bereiding af met een garde.

3. Doe de koffie en melk in een ondiepe schaal, doop de lange vingers in het koffiemengsel en schik ze in een grote serveerschaal in één laag.

4. Lepel wat van het mascarponemengsel over de lange vingers en bedek ze volledig. Herhaal de handeling voor minstens één of meer lagen tot het mengsel van lange vingers en mascarpone klaar is. Zet minstens 3 uur in de koelkast en besprenkel met de chocolade voor het opdienen.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!