Wat heb je nodig?

Voor het deeg

230 ml volle melk
80 g ongezouten boter
400 gram broodmeel
9 g fijn zout
5 g snelwerkende gist
50 g kristalsuiker
15 kardemompeulen, zaadjes verwijderd en tot poeder gemalen
1 middelgroot vrije-uitloopei, plus 1, lichtgeklopt, voor glazuur
Voor de vulling

200 g marsepein, in kleine blokjes gesneden
100 gram verse custard, gekocht in de winkel
300 ml dubbele room
2 el poedersuiker, plus een beetje extra om te bestuiven
1 theelepel vanille-extract

Methode:

1. Om het deeg te maken, verwarm je de melk en de boter zachtjes samen tot de boter net gesmolten is, en laat je het vervolgens afkoelen tot lauw. Meng de bloem, het zout, de gist, de suiker en de kardemom in de kom van een keukenmixer, voeg vervolgens de vloeistof en het ei toe en meng alles door elkaar. Klop op medium gedurende 15 minuten, doe het dan in een licht geoliede kom, dek af met een schone doek en laat het op een warme plek 1-2 uur rijzen, of tot het in volume verdubbeld is.

2. Doe ondertussen de marsepein en de vla in een miniblender en mix tot een gladde massa. Zet opzij in de blender.

3. Zodra het deeg is gerezen, sla het terug en verdeel het in 12 gelijke porties – elk ongeveer 65 g. Rek elk stuk uit en rol het tot een nette bal. Leg het vervolgens op een grote, met bakpapier beklede bakplaat en dek af met licht geoliede huishoudfolie. Laat het 30-40 minuten rijzen tot het gepoft is, bestrijk het geheel vervolgens met ei en bak het in het bovenste derde deel van de bakoven gedurende 20 minuten, tot het donker goudbruin, gerezen en glanzend is. Laat afkoelen op een rooster.

4. Zodra het is afgekoeld, snijd je de bovenkant eraf en schep je 2/3 van de binnenkant eruit. Doe de kruimels in de marsepeinenblender en mix opnieuw tot je een dikke, pijpbare pasta hebt. Doe het mengsel in een spuitzak en verdeel het over de broodjes.

5. Meng de room met de suiker en vanille en klop tot het heel zacht zijn vorm behoudt. Doe het mengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje en spuit toefjes op de broodjes. Plaats de bovenkant terug, bestuif met poedersuiker en serveer.