Wat heeft u nodig?

3 middelgrote Portobello of platte champignons

3 grote uien, geschild en in plakjes

100 g babyspinazie, gewassen

1 tl tijmblaadjes (vers is het lekkerst) of 1/2 tl gedroogde tijm of gemengde kruiden (optioneel)

1/2 blik kikkererwten, uitgelekt

1 pakje kant-en-klaar bladerdeeg

1 el Dijon-mosterd

1/2 theelepel zout

Het sap van een halve citroen

Vers gemalen zwarte peper

  1. Bak de champignons eerst op een bakplaat, bestrooid met zout en peper, in de AGA braadoven op de eerste of tweede geleiderail gedurende 10 minuten.

  2. Verhit ondertussen 1 - 2 el olijfolie in een pan op de sudderplaat, voeg de uien toe en laat 15 - 20 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Dit kan ook op de bodem van de braadoven, waar het 10 minuten duurt.

  3. Zodra de uien en champignons gaar zijn, opzij zetten om af te koelen. Eenmaal afgekoeld leg je de champignons op een stuk keukenpapier om uit te lekken. Doe vervolgens de uien uit de pan in een kom en meng met de kikkererwten, tijm en breng op smaak met het citroensap, zout en peper.

  4. Gebruik dan de reservepan - je hoeft hem niet af te wassen - om de spinazie te laten slinken. Doe de spinazie in de pan en kook op de kookplaat een paar minuten, af en toe roerend. Zet opzij om af te koelen en uit te lekken op een stuk keukenpapier of knijp het resterende vocht eruit. Hak grof en voeg toe aan het uienmengsel. Zet het mengsel opzij om af te koelen. Dit alles kan van te voren worden gedaan en is eigenlijk het lekkerst als de vulling bij het in elkaar zetten van de regenlaars helemaal koud is.

  5. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 40 x 30 cm om de rubberlaarzen in elkaar te zetten. Knip een strook van 5 cm x 30 cm van de korte kant af en leg opzij. Leg het resterende grote stuk plat op een bakplaat, de zijkanten van het deeg overlappen de randen.

  6. Verdeel de helft van het mengsel van ui en kikkererwten over het middelste derde deel van het deeg en laat aan de boven- en onderkant een rand van 3 cm vrij. Leg de gekookte, afgekoelde champignons erop, verdeel de Dijon-mosterd erover en bedek met het resterende vulmengsel. Vouw het deeg naar het midden en vouw samen om een ​​naad te maken. Keer om zodat de naad eronder zit en stop de uiteinden eronder.

  7. Gebruik een scherp mes om de gereserveerde strook in plakjes van 5 mm te snijden en in een kriskras patroon te rangschikken om een ​​roostertopping te maken. Bestrijk met een beetje losgeklopt ei en melk (of veganistisch alternatief).

  8. Bak in de AGA braadoven, op het rooster op de vloer gedurende 30 - 40 minuten tot het deeg krokant en goudbruin is. Plaats het koude plateau als het deeg aan de bovenkant bruin wordt voordat de vulling van binnen heet is. Test door er een satéprikker in te steken.

  9. Serveer warm of warm met groenten of salade op een Portmeirion voor AGA witte bakplaat.

    Goed in te vriezen, zowel ongekookt als gekookt. Bak bevroren zoals hierboven gedurende 10 - 15 minuten langer.

    Opmerkingen om veganistisch vriendelijk te maken:
    Veel kant en klare gebakjes zijn geschikt voor veganisten, check de inhoud op de verpakking.
    Voor een vegan ‘egg wash’ meng je een eetlepel kikkererwtenwater uit het blik met 1 eetlepel plantaardige melk en een theelepel olijfolie.

     

    Video voor beeldvorming.

    Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!