Wat heb je nodig?

1 pakje kant-en-klare bladerdeegvellen

3 Bramley-appels, geschild en in stukjes gesneden

225 g gehakte dadels

1 ei, losgeklopt

Suikerglazuur:

115 g poedersuiker

Water om te mengen

Voor 6 personen

1. Leg een vel deeg op een met Bake-O-Glide beklede bakplaat, strooi de gehakte appels en dadels erover.

2. Neem het andere vel bladerdeeg en vouw het in de lengte dubbel, maak insnijdingen tot op 2,5 cm (1 inch) van de rand en vouw het vervolgens open. Bestrijk de randen van de onderste laag van het deeg met het losgeklopte ei en leg het in ruitjes gesneden bladerdeeg erop. Snij de randen glad en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

3. Plaats op het rooster op de bodem van de braadoven en bak 20-30 minuten, tot ze goudbruin zijn en de appels zacht zijn.

4. Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met water te mengen, hoe meer water je gebruikt hoe slapper het glazuur wordt, dus je kunt zelf bepalen welke consistentie je wilt. Giet het glazuur over het rooster.

Bereiding met een Falcon: Bak op 200°C, gasstand 6, heteluchtoven 160°C gedurende 25-30 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!