Kaelo

Kevin Jabou, uitvinder en founder van Kaelo, wilde dat zijn drankjes altijd op een perfecte temperatuur bleven. Zo ontwierp hij een tafel met koeling erin voor eigen gebruik. Dit heeft hij gemaakt tijdens zijn studie aan de universiteit. Iemand vroeg op een dag waarom Kevin zijn ontwerp niet op de markt bracht.

Na die vraag besloot hij een koeler te ontwerpen die mooi en functioneel is. Geen ijs meer om je drank te koelen, geen natte labels en geen te koude drankjes die lauw worden na een paar minuten. Hij maakte daarmee een Kaelo, een simpel en 'clean’ design die de fles en het moment centraal zet.

Waarom een Kaelo?

Kevin heeft ruim 7 jaar gewerkt aan meer dan 300 prototypes voordat het design en de technologie perfect samengingen in de Kaelo.

Zo is de Kaelo ontstaan. Je spreekt dit uit als 'kay-lo'. Deze naam is een samenvoeging van het Japanse woord Kaizen, wat ‘verbeteren’ betekent, en Halo, wat refereert naar de ring om de Kaelo. Kaelo zorgt ervoor dat een fles drinken perfect op temperatuur blijft nadat deze geopend wordt. Omdat Kaelo gebruikt maakt van een droog koelsysteem, wordt de fles niet nat en blijft het etiket mooi.

De Kaelo nu

Kaelo is een geïntegreerde wijnkoeloplossing en maakt gebruik van een gepatenteerd droogkoelsysteem, waarmee de fles kurkdroog blijft. Naast het koel houden van een wijnfles is de Kaelo ook ideaal voor een karaf water, frisdrank of elke andere fles. De Kaelo wijnkoeler is in elk vlak oppervlak in te bouwen, bijvoorbeeld in een keukenblad, bar of elke denkbare plek waar je je fles binnen handbereik wilt hebben. Kaelo kan ook zakelijk worden ingezet, denk aan een restaurant, bar, vergaderlocatie of ontvangstruimte.