Gas of electra

Het huidige kabinetsbeleid stimuleert de transitie van gas naar meer duurzame energie bronnen. Binnen ons assortiment bieden wij voor al onze merken zowel gas als volledige elektrische opties met inductie. Waar moet u aan denken als u een keuze maakt tussen koken op gas of elektrisch koken?

Verbruik:

Het energie kosten van de gaspitten of de inductiezones zijn verwaarloosbaar bij normaal gebruik. Met het huidige kabinetsbeleid ligt het wel in de lijn der verwachting dat de belasting op gas zal toenemen.

Beschikbaarheid gas:

Dit is sterk afhankelijk van uw locatie. Wij raden u aan zelf onderzoek te doen naar de verwachte beschikbaarheid van gas in uw woonwijk.

Aansluitkosten:

Inductiefornuizen hebben een hogere elektrische aansluitwaarde dan gas fornuizen. Veel van onze gasfornuizen kunnen aangesloten worden op een 1-fase/2-fase kookgroep of 3-fase krachtstroom 16A aansluiting. Veel inductiefornuizen hebben echter een 3-fase krachtstroom 16A of 25A nodig. Dit kan betekenen dat uw meterkast moet worden aangepast.

Koken:

Het koken op inductie is erg vergelijkbaar met het koken op gas. Inductie is een elektromagnetisch veld en reageert gelijk op de bediening. Dit betekent dat de pan gelijk verwarmt als u de zone inschakelt en de verwarming ook gelijk stopt indien u de zone uitschakelt.

Pannen:

Voor het koken op inductie heeft u speciale pannen nodig. De pannen moeten namelijk reageren op het elektromagnetische veld dat zorgt voor de verwarming. Veel pannen zijn tegenwoordig geschikt voor inductie koken en bij aanschaf staat dit ook duidelijk vermeld. Indien uw huidige pannen ook geschikt zijn voor inductie raden wij wel aan deze te controleren op beschadigingen op de onderkant en of deze nog recht zijn.

Veiligheid:

Zowel bij koken op gas als op inductie hoeft u zich geen zorgen te maken. Alle gasfornuizen van DeNardi zijn uitgerust met een gas beveiliging die de toevoer van gas automatisch uitschakelt als het gas niet ontbrand. De inductiefornuizen functioneren alleen als er een pan op staat en zijn uitgerust met een kinderslot.