Wat heb je nodig?

Voor de saus:

  • 150 ml zoete chilisaus
  • 75 ml ananassap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 2 theelepels maïzena

Voor de wok/roerbak gedeelte:

  • 1 eetlepel plantaardige olie of alternatief voor oliespray
  • 300g rauwe garnalen
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 300g rijstnoedels
  • 1 rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 100g taugé

Porties: 4

  1. Klop in een middelgrote kom de zoete chilisaus, ananassap, sojasaus, rijstwijnazijn en maïzena door elkaar. Zet de saus opzij.

     

  2. Doe de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is, voeg je de gesneden rode paprika toe. Voeg na een paar minuten de knoflook en garnalen toe terwijl je constant roert tot de garnalen roze en bijna gaar zijn, ongeveer 2 minuten.

     

  3. Verplaats het mengsel naar de rand van de pan, verhoog het vuur tot middelhoog en giet de saus in het midden. Breng de saus aan de kook en kook tot hij dik is tot de dikte van siroop.

     

  4. Zet het vuur laag en voeg de noedels en taugé toe en meng tot ze goed bedekt zijn met de saus. Snipper de lente-ui en strooi erover voor het serveren.