Wat heb je nodig?

1 zeebaarsfilet

1 kleine aardappel en 4 normale aardappelen

1 Courgette

Ontbijtspek

(Groente) Bouillon

Zout en Peper

Werkwijze

Aardappelpuree (De strand)

Kook de 4 aardappelen todat deze bijna zachtgekookt zijn. Je kan dit testen door een vork in te steken. Als hij uit elkaar valt is hij goed.

Wanneer deze gekookt zijn voeg wat zout en peper toe en haal deze uit de pan. "Pureer" de aardappelen met een vork zodat je niet een te zacht textuur heb.

Zet de aardappelmix op een bord, zo plat mogelijk zodat het lijkt op een strand.

 

De Zeebaars

Schil de aardappel. Maak de aardappel schoon en maak hele dunne plakjes door met de aardappelschiller plakjes aardappel te schillen.

Pak de zeebaarsfilet en zet de aardappelschillen op de zeebaars alsof het schubben zijn.

Verwarm je pan voor. Haal de pan van de kookplaat af en houdt deze ondersteboven. Zo kan je gemakkelijk de zeebaars met aardappekschubben in de pan zetten. 

Zet met aardappelhuidkant tegen de pan aan en draai met een snelle ommekeer je pan om.

Zet de pan weer op de kookplaat en voeg een beetje olie of boter toe en bak totdat de aardappel een krokant goude kleur heeft. 

Marineer ondertussen de niet huid kant van de vis en draai deze kant om naar de pan zodat ook deze kant gaar wordt.

Haal de vis uit de pan en zet deze op de strand (Aardappelmix)

 

Groente bouillon en courgette/spek mix (De Zee)

Maak 50 tot 100 ml bouillon, laat deze koken.

In een andere pan, grill wat klein gesneden spek en laat deze heerlijk krokant worden. Voeg wat klein gesneden courgettes toe zodat die heerlijk op smaak kan komen door de vet van de spek. Haal de mix uit de pan met zo min mogelijk vet en verspreid dit naast de strand over het bord. Verspreid hierna de bouillon op het bord.

Voila, onze bekende "Seabass on the beach".  Eet smakelijk!