Wat heb je nodig?

1 knoflookbol
1 el olijfolie, plus 1 tl
1 kg zalm, met huid erop
50 gram ongezouten boter
2 el kappertjes, afgespoeld
10g verse peterselie
10g verse dille
1 sinaasappel, heel dun gesneden

1. Voorverwarm de oven op 200°C in de heteluchtoven functie.

2. Snijd de bovenkant van de knoflookbol af om de uiteinden van de teentjes bloot te leggen. Besprenkel met 1 tl olie, wikkel in folie en braad in 40 minuten tot de knoflookbol echt zacht is.

3. Kruid ondertussen de zalm aan beide kanten.

4. Smelt de boter in een grote, vuurvaste zware braadslede (groot genoeg voor de zalm), voeg de kappertjes toe en de helft van de grof gesneden kruiden.

5. Leg de zalm met het vel naar beneden in de vorm en smeer de bovenkant in met de kruidenboter. Voeg de stukjes sinaasappel toe, stop er wat onder.

6. Rooster 15-20 minuten tot het dikste deel van de vis gaar is.