Wat heb je nodig?

INGREDIËNTEN
1 x 400g pakje kruidige worstjes van goede kwaliteit
gewoon meel, om te bestuiven
1 pakje kant-en-klaar kruimeldeeg van 500 g
1 ei, losgeklopt
2-3 eetlepels uienchutney
maanzaad, om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 200°C, hetelucht 180°C, gasstand 6. Snijd de worsten open met een scherp mes en pers het worstvlees uit in een kom.
Meng het worstvlees met de uienchutney.
Snijd het bladerdeegblok doormidden en rol elke helft op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lange rechthoekige vorm van ongeveer 40 cm x 15 cm, met een dikte van ongeveer 3 mm. Vorm de helft van de vulling tot een blok over de lengte van het deeg. Leg de worst ongeveer 5 mm van de rand op het deeg.
Bestrijk de rand met het losgeklopte ei, vouw het deeg dan over de worstvulling en druk aan om de rand te verzegelen. Krimp met uw vingers of druk naar beneden met een vork.
Bestrijk de bovenkant van de rol met het losgeklopte ei en bestrooi met maanzaad. Snijd vervolgens in 6 rollen. Bereid een tweede batch met het resterende deeg en de vulling.
Bak op een bakplaat bekleed met bakpapier met anti-aanbaklaag gedurende 20-25 minuten.