Wat heb je nodig?

INGREDIËNTEN

4 zalmfilets
260 gram spinazie
1 avocado
400 gram gekookte rijst
Voor de teriyakisaus:

175 ml sojasaus
175 ml mirin (rijstwijn)
2 el honing
2 teentjes knoflook (gehakt)
klein stukje gember (geraspt)

 

Werkwijze:

Breng de sojasaus, mirin, honing, knoflook en gember in een kleine steelpan ongeveer 10 minuten zachtjes aan de kook tot ze iets ingedikt zijn. Haal van het vuur en zet opzij om af te koelen.

Leg elke zalmfilet op een stuk folie, bedek het met de teriyakisaus en wikkel het in een klein pakketje. Zorg dat je een kwart van de saus reserveert.

Bak de zalmfilets in een voorverwarmde oven 18 minuten op 180 graden.

Verhit ondertussen een pan op matige temperatuur en voeg de spinazie en 2 eetlepels water toe. Dek de pan af en laat 2 minuten staan. Ontdek en roer. Kook, roer nog ongeveer een minuut tot het volledig geslonken is en haal van het vuur.

Serveer het gerecht met de gekookte rijst, gesneden avocado, geslonken spinazie en zalm - giet de resterende saus over elk van de kommen.