Importeur van AGA, Falcon, Kaelo, La Cornue, Lofra, U-Line en Viking
Wat heb je nodig?
4 knoflookteentjes
1 limoen
Stukje gember ter grootte van een duim
3 eetlepels knapperige pindakaas
1 el honing
1 el saussaus
1 eetlepel medium kerriepoeder
2 kipfilets
1 blik kokosmelk
1. Rasp de gember in een kom, hak de knoflook fijn en rasp de limoen.
2. Voeg aan de kom knapperige pindakaas, sap van een halve limoen, honing, sojasaus, medium kerriepoeder toe en meng.
3. Snijd de kipfilets in reepjes en rol ze plat met een deegroller tussen twee stukken vershoudfolie.
4. Gebruik 1/3 van de gemaakte satésaus om de kip minimaal 2 uur in de koelkast te marineren.
5. Meng in een pan de resterende 2/3 van de satésausmix met een blikje kokosmelk. Breng deze aan de kook.
6. Zodra de saus is ingedikt, haal je hem van het vuur.
7. Prik ondertussen de gemarineerde kip in een 's'-vorm.
8. Verhit de teppanyaki bakplaat op hoog en gril de kip 5 minuten aan elke kant.
9. Serveer met de satésaus.