Wat heb je nodig?

4 knoflookteentjes
1 limoen
Stukje gember ter grootte van een duim
3 eetlepels knapperige pindakaas
1 el honing
1 el saussaus
1 eetlepel medium kerriepoeder
2 kipfilets
1 blik kokosmelk

1. Rasp de gember in een kom, hak de knoflook fijn en rasp de limoen. ⁠
2. Voeg aan de kom knapperige pindakaas, sap van een halve limoen, honing, sojasaus, medium kerriepoeder toe en meng. ⁠
3. Snijd de kipfilets in reepjes en rol ze plat met een deegroller tussen twee stukken vershoudfolie.
4. Gebruik 1/3 van de gemaakte satésaus om de kip minimaal 2 uur in de koelkast te marineren.⁠
5. Meng in een pan de resterende 2/3 van de satésausmix met een blikje kokosmelk. Breng deze aan de kook.⁠
6. Zodra de saus is ingedikt, haal je hem van het vuur.⁠
7. Prik ondertussen de gemarineerde kip in een 's'-vorm.⁠
8. Verhit de teppanyaki bakplaat op hoog en gril de kip 5 minuten aan elke kant. ⁠
9. Serveer met de satésaus.