Wat heb je nodig?

1 Zeebaars filet

Sojasaus

Suiker

Zout en knoflookpoeder

Rijst

Erwten (hak)

Mais (hak)

Worteljes (hak)

Methode

Bereid de sojamix. Voeg bij 100 ml soja wat 1 theelepel suiker, een beetje zout en 1 theelepel knoflookpoeder toe. Roer de mix goed.

Marineer de gehele vis met de sojamix.

Zet de grill aan van de Falcon op stand 3.

Zet de zeebaars op de grill. 

Kook ondertussen een klein pannetje rijst.

Om de 90 seconde moet de vis weer gemarineerd worden met de sojamix.

Als de vis een hele mooie goudbruine kleur heeft draai je hem voorzichtig om.

Doe hetzelfde met de andere kant van de vis. (Om de 90 sec marineren met de sojamix).

Wanneer ook de andere kant mooi goudbruin is zet je de grill uit en laat je de vis nog even rusten.

Op een bord voeg je 3 tot 4 eetlepels rijst aan. Versier het bord met wat mais, erwten en worteltjes.

Zet voorzichtig de gegrilde vis op je rijst. Voor extra smaak kan je nog een beetje van de sojamix eraan toevoegen. (verwarm de sojamix in een pannetje).

Voila, een makkelijke en heerlijke gegrilde zeebaars recept!