Wat heb je nodig?

3pt/1,8l mosselen
50g boter
3 teentjes knoflook, geperst
1 ui, fijngehakt
200 ml droge witte wijn
2 el platte peterselie, grof gehakt

Doe de mosselen in schoon water.
Schrob de schelpen en trek eventuele baarden eraf.
Gooi alles weg met gebarsten schelpen of die niet goed sluiten wanneer erop wordt getikt.

Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en bak 3 minuten, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
Schenk de wijn erbij, dek af en breng aan de kook.
Giet de mosselen bij de wijn. Dek af en kook gedurende 5 minuten op hoog vuur.
Gooi ongeopende mosselen weg.
Verdeel de mosselen over 4 kommen, giet het botersap erover en bestrooi met peterselie.
Serveer onmiddellijk.

Eet smakelijk!