Wat heb jenodig?

4 zalmfilets van elk ongeveer 150 g - 200 g. Huid indien mogelijk af.

Een hoefijzer of ring van chorizo, ongeveer 225g

Een pot geroosterde paprika's, uitgelekt en in stukjes gesneden

Versgemalen peper

1. Leg de zalmfilets in een ondiepe ovenvaste ovenschaal, laat minimaal 2 cm ruimte tussen de filets. Verdeel de gesneden chorizo ​​en stukjes geroosterde paprika erover. Breng eventueel op smaak met zwarte peper.

2. Op dit punt kan het gerecht worden afgedekt en 24 uur worden gekoeld tot het klaar is om te koken. Verwarm de oven voor op 200C of gebruik de AGA. Bak 8 - 10 minuten in de braadoven. U kunt ook 10-15 minuten boven in de bakoven koken. Voor meer filets die dicht bij elkaar in een ovenschaal worden geplaatst of als het hele gerecht rechtstreeks uit de koelkast wordt bereid, kan de kooktijd iets langer zijn.

3. Serveer rechtstreeks uit de oven of laat 15 - 20 minuten afkoelen en serveer op kamertemperatuur. Strooi er voor de kleur eventueel wat grofgehakte peterselie over. Het enige dat bij dit gerecht hoort, is een eenvoudige groene salade en misschien een knapperig brood.

Tip - kant-en-klare geroosterde paprika's in een pot zijn erg handig voor dit recept, maar het is ook gemakkelijk om zelf te maken. Verwarm de oven voor op 200C of gebruik de AGA; wrijf de schil van de paprika's in met een beetje olijfolie en plaats ze in de oven (rechtstreeks op het ovenrooster of op een bakplaat). Bak 30 minuten in de braadoven, waardoor de schil een beetje kleurt, of 30 - 40 minuten in de bakoven voor een niet-geschroeide uiterlijk. Plaats in een pyrex kom of kan rechtstreeks uit de oven, dek af en laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld, zullen de schillen gemakkelijk loslaten, verwijder dan gewoon de zaden en laat afkoelen tot ze nodig zijn. Geroosterde paprika blijft 3 dagen goed in de koelkast.

 

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!