Rijk en kleverig, voeg gewoon wat vanille-ijs of zacht slagroom toe om te serveren.

Hartelijk dank aan AGA-demonstratrice Naomi Hansell voor het delen van dit prachtige recept met ons.

Wat heb je nodig?

50 g boter
2 theelepel cacaopoeder plus een beetje extra om te bestuiven
40 g pure chocolade van goede kwaliteit, min. 70% cacao, in kleine stukjes gebroken
40 g kristalsuiker
1 ei en 1 eigeel (zie opmerking)
40 g gewone bloem

Je hebt 2 mini-puddingbakjes nodig van ca. 150 ml. De Portmeirion voor AGA Yorkshire Pudding & Muffin Tray is perfect, gebruik voor dit recept gewoon 2 van de gaten.

1. Maak eerst de puddingvormpjes klaar. Doe de boter in een kleine, hittebestendige schaal en laat deze 5 - 10 minuten op de achterkant van de AGA of in de AGA-verwarmingsoven smelten. Gebruik een beetje van de gesmolten boter om de binnenkant van de puddingvormpjes te bestrijken. (Smeer slechts 2 van de gaten in als u de Portmeirion gebruikt voor de AGA Yorkshire Pudding & Muffin Tray). Doe 1 theelepel cacaopoeder in elk blikje of gat, kantel het zodat zowel de zijkanten als de bodem bedekt zijn en schud voorzichtig het overtollige cacaopoeder eruit.

2. Voeg de chocoladestukjes toe aan de resterende boter en laat 5 - 10 minuten opzij zetten om opnieuw te smelten.

3. Terwijl de chocolade smelt, klop je het ei en de eierdooier met 40 g suiker tot het dik en veerkrachtig is.

4. Roer de gesmolten chocolade en boter tot een gladde massa en voeg dit al roerend toe aan het eimengsel. Voeg de bloem toe en roer opnieuw voorzichtig tot alles goed gemengd is.

5. Verdeel het mengsel tussen de beboterde en met cacao bestoven gaten, het moet bijna naar boven komen en een beetje ruimte laten zodat de puddingen kunnen rijzen.

6. Bak in de AGA-braadoven, op de 4e set geleiders van boven, gedurende 12 minuten. Zorg ervoor dat je het niet te gaar maakt, anders smelt het midden niet.

7. Eenmaal gekookt, bestuif je de bovenkant van de pudding met een beetje cacao. Om te bekomen, plaatst u een groot bord of plank voorzichtig op de puddingen en keert u samen om. Indien nodig overbrengen naar aparte borden.

8. Serveer warm met vanille-ijs of een beetje zachtgeklopte slagroom.

Vooraf maken

Bereid de puddingen volledig voor, maar bak ze niet. Vries het in de bakvormen of muffinvorm in tot je het nodig hebt en bak het vervolgens 16 - 18 minuten bevroren. Serveer zoals hierboven.

Om in een conventionele oven te bakken, verwarmt u de oven voor op 200 °C en bakt u zoals hierboven.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!