Wat heb je nodig?

Ingrediënten

1 kg witbroodmeel

1 theelepel fijn zeezout

2 zakjes gedroogde gist van 7 g

1 eetlepel gouden basterdsuiker

4 eetlepels extra vergine olijfolie

650ml lauwwarm water

Tomatenpassata met kruiden

Geraspte kaas

Toppings naar keuze (wij gebruikten paprika, courgette, olijven en gesneden Mozzarella)

1. Doe de bloem in een grote kom. Maak 3 kleine kuiltjes in de bloem en voeg de gist, suiker en zout toe. Roer om te combineren.

2. Meng de olie en lauwwarm water samen en voeg toe aan het bloemmengsel, kneed samen tot het deeg glad en veerkrachtig is. Doe in een schone, met olie ingevette kom en laat 1-2 uur rijzen op een warme plek tot het volume verdubbeld is.

3. Klop het deeg lichtjes terug en verdeel het in 3 of 4. Rol of rek elk van de porties deeg uit tot pizzavormen.

4. Besmeer elk van de pizza's met tomatenpassata en bestrooi met de geraspte kaas, beleg vervolgens naar keuze zoals paprika, spinazie, geitenkaas, champignons, salami, ham etc.

5. Plaats een pizza direct op de bodem van de braadoven gedurende 10-12 minuten. Als u een AGA eR3, eR7, R3 of AGA 60 heeft, raden we u aan het vloerrooster te gebruiken.

Conventionele ovenmethode: Zet de oven op 210°C. Leg de pizza 10-12 minuten op een bakplaat op het rooster. Je kunt de oven stapelen met zoveel pizza's als nodig is om ze allemaal tegelijk te bereiden.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!