Wat heb je nodig

6 kippenkwartjes met vrije uitloop, of gebruik 6 drumsticks en 6 dijen

2 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook, geraspt

4 middelgrote rode uien, elk in 6 gesneden

3 bollen knoflook, gehalveerd

1 bol venkel, in 6 gesneden

150 g chorizo, in blokjes van 1 cm gesneden

1 rode paprika, in blokjes gesneden

1 oranje paprika, in blokjes gesneden

150 g pompoen of flespompoen, in blokjes van 2 cm gesneden

Zout en zwarte peper

1-2 theelepel paprikapoeder

nog 1 el olijfolie

500 g gekookte aardappelen, in stukken van 2,5 cm gesneden

300 g gekookte wortelen

200 g gekookte sperziebonen

150 g ontpitte zwarte olijven

Voor de garnering:

Platte bladpeterselie

Serveert 6

Methode

1. Verwijder overtollig vet van de kip. Marineer de stukken kip in de olijfolie en knoflook, zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn en laat een uur staan.

2. Doe de uien, de gehalveerde knoflookbollen, venkel, chorizo, paprika en pompoen op de bodem van een diepe braadslede, giet er 2 eetlepels olijfolie over en draai de groenten meerdere keren zodat ze allemaal onder het olie zitten. Leg de stukken kip erop, samen met eventuele marinade. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

3. Plaats de braadpan op de bodem van de braadoven en kook gedurende 45 minuten tot de kip bruin is. Eigenaars van AGA Total Control, eR7 en AGA 60 gebruiken het vloerrooster.

4. Haal de braadpan uit de oven en meng de gekookte aardappelen, wortels, sperziebonen en olijven erdoor. Keer terug naar de braadoven op het ovenrooster op de vierde richel en bak nog eens 30 minuten of tot de groenten allemaal zijn opgewarmd.

5. Serveer meteen, gegarneerd met gescheurde blaadjes platte peterselie. Ideaal met knapperig brood om de smaakvolle sappen op te dweilen!

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!