Wat heb je nodig?

Voor 12 stuks

Ahornsiroop

115 gr zelfrijzend bakmeel

25g basterdsuiker

1 ei

125 ml melk

Koolzaadolie

Verse bosbessen

1. Plaats de ahornsiroop aan de achterkant van de AGA om op te warmen. (Bovenop de AGA achterin, waar de warmte veelal naartoe gaat).

2. Meet de bloem en suiker af in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.

3. Voeg het ei en de helft van de melk toe en klop tot een geheel beslag. Voeg geleidelijk de resterende melk toe tot het mengsel een dun druppelende consistentie heeft.

4. (Gebruik bake-o-glide voor optimale kookervaring) Veeg de sudderplaat af met een beetje olie op een stuk keukenpapier. Laat eetlepels van het mengsel op de sudderplaat vallen en leg op elke scone een paar verse bosbessen. Als er bubbels op het oppervlak verschijnen, draai je om en bak je de andere kant.

Besprenkel voor het serveren met de warme ahornsiroop en bestrooi met de resterende bosbessen.

 

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!