Wat heb je nodig:

Voor 2 personen

175g stevige tofu

Marinade:
1 el koolzaadolie
1 rode peper, fijngehakt
1-2 teentjes knoflook, geraspt
1½ cm verse gember, geraspt
2 el ahornsiroop
2 el sojasaus
1 el mirin
1 el sesamzaadjes

1 el koolzaadolie
1 rode paprika, in plakjes
50 g champignons, in plakjes
2 wortels, in linten gesneden met een dunschiller
1 courgette, in linten gesneden met een dunschiller
4 lente-uitjes, in diagonale plakjes gesneden
50 gram cashewnoten
150 g noedels, gekookt of kant-en-klaar

Garneer:
Plakken van rode Spaanse peper
Sesam zaden
Koriander

1. Snijd de tofu in blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer de tofu 30 minuten.

2. Laat de tofu goed uitlekken en bewaar de marinade.

3. Doe een eetlepel olie in een pan, de AGA 24 cm gegoten aluminium sauteerpan is hiervoor ideaal, en verwarm op de inductiekookplaat op een middelmatige stand. Voeg de uitgelekte tofublokjes toe en bak deze aan alle kanten bruin.

4. Verhoog het vuur en voeg de gesneden rode paprika en champignons toe. Voeg vervolgens de wortel- en courgettelinten toe, roerbak tot ze zacht beginnen te worden en voeg dan de lente-uitjes, cashewnoten en noedels toe. Roerbak een minuut en voeg dan de bewaarde marinade toe.

5. Roerbak tot alles is doorgewarmd. Garneer met plakjes chili, sesamzaadjes en verse koriander.

 

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!