Wat heb je nodig?

30 g pakje gedroogde eekhoorntjesbrood

25g boter

1 middelgrote ui, gehakt

1 teentje knoflook, geraspt

900 g gemengde champignons, bewaar een paar voor de garnering

250 g bruine kastanjechampignons, in kwarten

Zout en zwarte peper

500 ml groentebouillon

250 ml eekhoorntjesbrood (van het weken van het eekhoorntjesbrood)

Maakt 1 liter.


Af te maken:

Enkele bewaarde champignons (van bovenaf) gebakken in een beetje boter

Dubbelroom

Truffelolie

Gehakte peterselie

1. Giet warm water over de eekhoorntjesbrood en laat 30 minuten staan ​​om te hydrateren. Smelt de boter in een AGA Cast-Iron Casserole en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes glazig, maar niet bruin op de sudderplaat. Voeg de gemengde en kastanjechampignons toe, breng op smaak en bak 3-4 minuten. Giet de eekhoorntjesbrood af, bewaar het vocht en voeg deze toe aan de braadpan. Giet de groentebouillon en het eekhoorntjesbrood erbij.

2. Breng de inhoud aan de kook, laat 5 minuten sudderen en voeg indien nodig meer water toe. Zet 30-40 minuten in de sudderoven tot de champignons gaar zijn. Laat de soep afkoelen voordat je hem in de keukenmachine doet – misschien moet je dit in twee delen doen – en pureer tot een zeer gladde soep.

3. Verwarm de soep opnieuw en bak tegelijkertijd de achtergehouden champignons in een beetje boter goudbruin. Serveer met een scheutje room, gegarneerd met een gebakken champignon. Besprenkel met truffelolie en bestrooi met gehakte peterselie.

variaties:
• Voeg een scheutje droge sherry toe voor speciale gelegenheden.
• Om dit veganistisch te maken, vervangt u de boter door koolzaadolie en verwijdert u de room of gebruikt u een veganistisch alternatief.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!