Wat heb je nodig?

500g (sterke) witte bloem
1/2 theelepel gedroogde gist
1 1/2 theelepel zout
350 gram heet water

Voor middelgroot brood.

Gebruik de AGA braadoven om te bakken, of een conventionele heteluchtoven op 200C.

1. Weeg de bloem af in een grote kom en voeg de gedroogde gist en het zout toe. Meng kort door elkaar om de ingrediënten gelijkmatig door de bloem te verdelen.

2. Voeg het water toe en meng tot een deeg. U hoeft hier niet te kneden.

3. Dek het verlof 12 uur of een nacht af op kamertemperatuur.

4. Schep met bebloemde of natte handen het gerezen deeg uit de kom en op een met bloem bestoven oppervlak of een rond stuk bak-o-glide.

5. Vorm er grofweg een bal van en plaats deze voorzichtig in de verwarmde pan, inclusief de bake o glide indien gebruikt.

6. Bestuif de bovenkant met bloem en kerf in met een scherp mes.

7. Doe de deksel op de pan en bak 30 minuten in de AGA braadoven. Verwijder alleen het deksel of haal het brood helemaal uit de ovenschaal en bak nog 10 - 20 minuten tot het brood hol klinkt en licht aanvoelt.

Koel en snijd indien nodig. In een luchtdichte zak of bakje enkele dagen houdbaar. Heerlijk geroosterd.

Variatie - Cheesy 'No-Knead' brood

Weeg de ingrediënten zoals hierboven beschreven en voeg 125 g geraspte kaas en 1 - 2 tl verse of gedroogde tijm of gemengde kruiden toe (optioneel).

Laat je brood rijzen en bak je brood op dezelfde manier af.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!