Wat hebt je nodig?

Ingrediënten

400 gram macaronipasta
40g boter
40 g bloem
500 ml melk
Een snufje of twee zout
Vers gemalen zwarte peper
125 g belegen cheddar kaas, geraspt
100 g kleine cocktail garnalen
Je hebt een gratin of ovenschaal nodig van ongeveer 30 x 15 cm. De AGA Portmerion witte schotel is ideaal.

Methode:

Breng een pan gezouten water op de AGA-kookplaat aan de kook en kook de macaroni pasta volgens de instructies op de verpakking, meestal 10 - 12 minuten.

Maak ondertussen de kaassaus. Zet een middelgrote pan op de AGA sudderplaat. Voeg de boter en bloem toe. Zodra de boter is gesmolten, goed door elkaar roeren en een paar minuten laten koken. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer goed om te verdikken. Als alle melk is opgenomen, breng op smaak met peper en zout en voeg de helft van de geraspte kaas toe.

Als de pasta gaar is, giet je het water af en voeg je de saus toe. Roer goed door elkaar en giet in een ovenschaal. Strooi de overgebleven kaas erover en bak 10 minuten boven in de AGA-braadoven, op de eerste of tweede set lopers, of totdat de kaas bruin is en aan de bovenkant borrelt.

Strooi, wanneer alles klaar is, de cocktail garnalen over je macaroni en kaas schaal. Eet smakelijk!

Heet opdienen.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!