Wat heeft u nodig?

Voor de spons:

250 g boter, zacht

250 gram basterdsuiker

4 grote eieren

1 tl amandelextract.

200 gram zelfrijzend bakmeel

50g gemalen amandelen (of 50g zelfrijzend bakmeel).

50 ml melk

2 x 20 cm sandwich- of springvorm, ingevet en bekleed aan de onderkant

 

Voor de glazuur

200 g boter, zacht

100g gladde pindakaas

100g melkchocolade, gesmolten en afgekoeld.

200 gram poedersuiker

1 - 2 eetlepels melk of zoveel als nodig is

 

Versieren

8 - 12 macarons in Franse stijl - kant-en-klaar of bekijk hier het AGA-recept voor passievruchtmacarons.

8 - 12 mini-eieren

1 - 2 eetlepels kleurrijke hagelslag

 

Voor 12 - 16 personen

1. Maak eerst de taarten. Klop in een grote kom de boter en suiker romig. Klop de eieren een voor een erdoor, spatel dan de bloem en eventueel gemalen amandelen erdoor en roer ten slotte de melk en het amandel- of vanille-extract erdoor.

2. Verdeel het mengsel over de voorbereide bakvormen en bak in de AGA-bakoven, op het rooster op de vloer, gedurende 20 - 25 minuten tot het gelijkmatig gekleurd en stevig aanvoelt. Verwissel de vormpjes na 15 minuten om ze gelijkmatig te laten kleuren. Om in de AGA braadoven te bakken, plaatst u de Cold Plain Shelf boven de taarten op de 3e set geleiders. Koel een paar ogenblikken in de vormpjes en stort ze dan op een draadkoelrek om volledig af te koelen.

3. Maak het glazuur door de boter, pindakaas en poedersuiker glad te kloppen. Voeg de gesmolten afgekoelde chocolade toe en meng goed. Als het glazuur vrij stijf is, voeg dan een beetje melk toe om een ​​gladde consistentie te krijgen voor het smeren en spuiten.

4. Vul de cakejes met een kwart van de icing en sandwich ze samen. Spreid nog een kwart van het glazuur rond de zijkanten en strijk het glad. Werk af door nog een kwart van het glazuur over de bovenkant glad te strijken en versier tenslotte de bovenkant met het resterende kwart van het glazuur, ofwel met een lepel in kleine 'kloddertjes' of met een grote stervormige spuitmond of iets dergelijks.

5. Bereken hoeveel plakjes je nodig hebt om de cake in te snijden en spuit op dat aantal swirls. Druk een macaron in elke toef glazuur en werk af met de mini-eieren en hagelslag.

Bewaar in een luchtdichte verpakking tot gebruik. Op een koele plek 4 - 5 dagen houdbaar. Geschikt om in te vriezen, alleen de biscuits of volledig bevroren, waarbij de macarons, mini-eieren en hagelslag na het ontdooien worden toegevoegd. Ontdooi bij kamertemperatuur gedurende ongeveer 4 uur.

AGA-tips:
Chocolade kan eenvoudig worden gesmolten met behulp van de AGA. Doe de chocolade in een hittebestendig bakje op het emaille aan de achterkant van de AGA-bladen. U kunt het emaille eventueel beschermen met een klein kurken matje of iets dergelijks. U kunt ook 10 minuten in een hittebestendige schaal in de sudderoven zetten (gebruik een timer). Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!