Wat heb je nodig?

Ingrediënten

2 kg lamsbout

6 teentjes knoflook, geperst

2 afgeronde theelepels Harissapasta

2 theelepel gemalen komijn

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel zout

Zwarte peper

Couscous

250 gram snelle couscous

Groentebouillon, kokend

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel zout

Sap van 2 citroenen

85 g gehakte peterselie

55 g pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan

1 rode ui, fijngehakt

4 tomaten, gehakt

Zwarte peper

Serveert 6

Methode

1. Snijd met een scherp mes de lamsbout in diamanten en voer het vlees in tot een diepte van ongeveer 5 mm (¼ inch). Maak een pasta van de geperste knoflook, harissa, komijn, paprikapoeder, zout en zwarte peper.

2. Smeer deze pasta over de lamsbout, doe het in een grote plastic zak en laat het een nacht in de koelkast marineren.

3. Haal de lamsbout uit de plastic zak en plaats deze in de halve AGA braadslede, bekleed met Bake-O-Glide.

4. Schuif de vorm in de braadoven (of oven op stand R8) op de derde set geleiders naar beneden en rooster gedurende 30-45 minuten tot ze bruin is. Breng het dan over naar de sudderoven, met de laagste geleiders naar beneden, gedurende 4-5 uur om langzaam te koken. U kunt het zelfs langer laten koken als dat handiger voor u is.

5. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten. Serveer met couscous en platbrood voor een feestmaal.

Couscous: maak de hoeveelheid couscous aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de couscous in een kom en giet de kokende bouillon erover, voeg de olie en het zout toe, laat opzwellen en roer met een vork om te scheiden. Bereid ondertussen de andere ingrediënten voor, voeg ze toe aan de couscous en serveer.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!