Wat heeft u nodig?

2 el plantaardige olie

4 kipfilets, in blokjes

2 uien, grof gesneden

1 gele paprika, ontpit en grof gehakt

1 teentje knoflook, geperst

2-3 eetlepels milde currypasta

1 teentje knoflook, geperst

200 ml kokoscrème

500 ml kippenbouillon

Zout en zwarte peper

1. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op de kookplaat, voeg de kip toe en bak deze bruin. Haal de kip uit de pan.

2. Voeg de uien en gele paprika toe en kook tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en laat een paar minuten meekoken.

3. Doe de kip terug in de pan en voeg de currypasta, kokosroom en kippenbouillon toe.

4. Breng de curry over op de sudderplaat en laat deze 20-30 minuten sudderen.

Sudderoven methode: zodra de curry aan de kook is, plaats deze op de bodem van de sudderoven gedurende minimaal 1-2 uur.

Tip: Gebruik je sudder- en kookplaten naast de inductiekookplaat om dit stevige gerecht te maken.

Combineer de curry met rijst. Bijna alle rijstsoorten passen bij deze heerlijke curry.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!