Wat heb je nodig?

3 eiwitten (ongeveer 120 gram)

240 g kristalsuiker

Groene voedselkleurstof, ongeveer 8 -12 kleine druppels geven een goede kleur of gebruik als alternatief eetbare groene spray

Rode en witte hagelslag om te versieren of wat gevriesdroogde frambozen, sommige heel en sommige geplet om een ​​poeder te maken om te strooien

Maakt 40 meringues.

1. Klop de eiwitten in een zeer schone kom licht luchtig en voeg vervolgens de suiker theelepel voor theelepel toe tot je een dikke, veerkrachtige meringue hebt. Zodra de meringue klaar is, kun je de kom ondersteboven draaien zonder dat de meringue beweegt.

2. Voeg een beetje groene kleurstof toe en meng voorzichtig tot het gelijkmatig verdeeld is. Voeg verdere kleur toe totdat het er kerstboomkleurig uitziet. Als alternatief kan de groene kleur worden toegevoegd nadat deze is gekookt met eetbare groene spray.

3. Plaats een gewoon spuitmondje (ca. 4 mm aan de punt) in een spuitzak en vul deze met het gekleurde meringuemengsel.

4. Spuit 40 kleine kerstbomen op een hard geanodiseerde bakplaat bekleed met Bake-O-Glide™, in 8 rijen van 5 bomen. Maak elke boom door in een spiraal te werken, vanuit het midden naar buiten om een ​​basis te creëren, vervolgens bovenop de eerste laag en een paar keer rond en rond om de hoogte van een klein boompje te creëren. Werk af in een punt door de spuitzak recht omhoog te tillen. (Maak je geen zorgen als de eerste paar er niet zo geweldig uitzien, je kunt ze altijd terug in de leidingen schrapen en ze opnieuw doen).

5. Bak een uur in de sudderoven of enkele uren of zelfs een hele nacht in de warmhoudoven. Om te testen of de meringues gaar zijn, tilt u er één voorzichtig op. Als deze gemakkelijk en schoon loskomt van de met bakpapier beklede bakplaat, zijn ze klaar.

6. Koel op een warme, tochtvrije plaats en bewaar in een luchtdichte verpakking.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!