Wat heb je nodig?

2 eetlepels olijfolie

Een rode ui, gehakt

Een rode paprika, ontpit en vrij klein gesneden

1 chilipeper, fijngesneden en zonder zaadjes als je van minder hitte houdt. Gebruik meer pepers voor een warmer gerecht.

2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden

Een middelgrote zoete aardappel, ongeveer 250 g - 300 g, geschild en in blokjes gesneden (blokjes van 1 cm)

1 theelepel gemalen komijn, gemalen koriander, gerookte paprika en zout

1 theelepel verse tijmblaadjes, of gedroogde tijm

200 ml veganistische groentebouillon of water

Een blikje tomatenblokjes van 400 gram

Een blik van 400 g bruine, zwarte of gemengde bonen, uitgelekt

Een blikje suikermaïs van 200 gram, uitgelekt

1/2 theelepel zout

Vers gemalen zwarte peper

Wat moet je doen?

 

1. Verhit een braadpan (ca. 1,75 l) op middelhoog vuur of op de AGA-sudderplaat, voeg de olie, uien en rode paprika toe en kook gedurende 10 - 15 minuten tot ze zacht zijn. Dit kan ook een paar minuten op de bodem van de braadoven of in de AGA-sudderoven met deksel, waar dit 15 - 20 minuten duurt.

2. Voeg de knoflook en de chili toe en kook nog een paar minuten tot ze zacht en aromatisch zijn.

3. Voeg alle overige ingrediënten toe en blijf verwarmen tot het borrelt. Verwarm een ​​oven tot 130°C of gebruik de AGA-sudderoven en laat 45 minuten tot 1 uur koken tot de zoete aardappel gaar is. Dit gerecht kan langer in de sudderoven worden gekookt, nog een uur, en naar de verwarmingsoven worden overgebracht totdat het klaar is om te serveren.

4. Serveer! Heerlijk op zichzelf met een groene salade, of met rijst of gepofte aardappel voor een stevigere maaltijd. Serveer met wat fijngesneden rode ui, kerstomaatjes en rijpe avocado voor een snelle salsa.

Tip - voor een dikkere chili en om hem nog voedzamer te maken, voeg je 125 g gedroogde quinoa toe samen met de tomaten en ga verder met het recept.

Tip 2 - Voor de niet vega versie kan je ook gehakt toevoegen.

Serveert 6

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!