Wat heb je nodig?

2 eiwitten, op kamertemperatuur
225 g gemalen amandelen
125 g kristalsuiker
1 eetl kaneel
Poedersuiker, om de balletjes te bekleden/bedekken


Tip: je hebt een grote bakplaat nodig, de AGA Cold Plain Shelf is ideaal. Bekleed hem met Bake-O-Glide of bakpapier.

  1. Klop de eiwitten stijf.
  2. Voeg de gemalen amandelen, suiker en kaneel toe en roer tot je een pasta-achtig mengsel hebt.
  3. Rol met natte handen opgehoopte theelepels van het mengsel tot balletjes en plaats deze op de bakplaat.
  4. Bak in de AGA-bakoven, op het rooster op de vloer, gedurende 10 - 15 minuten.
  5. Schuif een grote bakplaat of een andere koude, gewone plank erboven en laat nog ongeveer 10 minuten koken tot de balletjes beginnen te barsten.
  6. U kunt het vlees ook na 10 minuten naar de AGA-sudderoven verplaatsen en nog eens 15 - 20 minuten laten koken.
  7. Om te bakken in een AGA met twee ovens, bakt u het vlees 5 - 10 minuten in de AGA-braadoven en zet u het vervolgens nog eens 15 - 20 minuten in de sudderoven.
  8. Doe een paar lepels poedersuiker in een ondiepe kom en rol de balletjes erin totdat ze goed bedekt zijn.
  9. Laat afkoelen en herhaal de poedersuikerlaag.
  10. In een luchtdichte verpakking een week goed bewaren.

 

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!