Wat heb je nodig?
2 eiwitten, op kamertemperatuur
225 g gemalen amandelen
125 g kristalsuiker
1 eetl kaneel
Poedersuiker, om de balletjes te bekleden/bedekken
Tip: je hebt een grote bakplaat nodig, de AGA Cold Plain Shelf is ideaal. Bekleed hem met Bake-O-Glide of bakpapier.

- Klop de eiwitten stijf.
- Voeg de gemalen amandelen, suiker en kaneel toe en roer tot je een pasta-achtig mengsel hebt.
- Rol met natte handen opgehoopte theelepels van het mengsel tot balletjes en plaats deze op de bakplaat.
- Bak in de AGA-bakoven, op het rooster op de vloer, gedurende 10 - 15 minuten.
- Schuif een grote bakplaat of een andere koude, gewone plank erboven en laat nog ongeveer 10 minuten koken tot de balletjes beginnen te barsten.
- U kunt het vlees ook na 10 minuten naar de AGA-sudderoven verplaatsen en nog eens 15 - 20 minuten laten koken.
- Om te bakken in een AGA met twee ovens, bakt u het vlees 5 - 10 minuten in de AGA-braadoven en zet u het vervolgens nog eens 15 - 20 minuten in de sudderoven.
- Doe een paar lepels poedersuiker in een ondiepe kom en rol de balletjes erin totdat ze goed bedekt zijn.
- Laat afkoelen en herhaal de poedersuikerlaag.
- In een luchtdichte verpakking een week goed bewaren.
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!