Wat heb je nodig?

1 kilo kruimige aardappelen
700 gram wortelen
ongeveer 7 grote uien
2 laurierblaadjes
grote klont boter
flinke scheut volle melk
grote snuf gemalen nootmuskaat
peper en zout naar smaak
optioneel: rookworst en mosterd of piccalilly om erbij te serveren

Voorbereiding – 20 minuten
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Doe de aardappelen samen met water en zout in de grote pan en breng aan de kook. Schil intussen de wortels en snijd deze ook in stukjes. (Op de ERA kan je het water snel koken op de inductieplaat (Rapid functie).

Voeg de wortels samen met de laurierblaadjes toe aan het kokende water. Pel de ui en hak ze grof. Voeg ze toe aan de grote pan en kook tot de aardappelen gaar zijn.

De Nederlandse hutspot voltooien -- 10 minuten
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de aardappelen, wortels en uien met een aardappelstamper. Breng op smaak met gemalen nootmuskaat, peper en zout. Voeg boter en melk toe tot je een gladde puree hebt.

Serveer met een rookworst en mosterd of piccalilly, eet smakelijk!