Wat heb je nodig?

2 pond stoofvlees, in blokjes, drooggedept met keukenpapier, licht gekruid met zout en peper

3 eetlepels boter

4 grote uien fijngehakt

1/4 kopje bloem

4 kopjes runderbouillon of bouillon van goede kwaliteit

3 grote laurierblaadjes

4 kruidnagels

4 jeneverbessen

10 zwarte peperkorrels

2 eetlepels rode wijnazijn + kwart kopje rode wijn

3/4 theelepel zout

1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

INSTRUCTIES

Smelt de boter in een Nederlandse oven op middelhoog vuur. Bak het rundvlees aan alle kanten bruin en werk in batches om te voorkomen dat het te vol raakt. Doe over naar een bord en zet opzij. Laat de gebruinde stukjes in de pan zitten (belangrijk voor de smaak).

Voeg de uien en indien nodig nog wat boter toe en kook tot ze gekarameliseerd zijn, ongeveer 25 minuten. Voeg de bloem toe en roer tot alles gemengd is. Voeg het rundvlees toe aan de uien, roer om te combineren en bedek het met de runderbouillon tot het onderstaat. Voeg de kruiden, rode wijnazijn en rode wijn toe en roer om te combineren.

Breng de stoofpot aan de kook  in de bakoven. Verplaats deze stoofpot naar de sudderoven en laat deze 2 1/2 uur sudderen. Haal het deksel eraf en laat nog eens 30 minuten sudderen om de stoofpot verder te verdikken. Voeg naar smaak zout, peper en nog meer rode wijnazijn toe. Gooi de jeneverbessen, kruidnagels en laurierblaadjes weg. Laat de peperkorrels zitten of gooi ze weg.

Serveer met aardappelpuree en gestoofde rode kool.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!