Wat heb je nodig?

Ingrediënten

3 middelgrote preien, gewassen en in plakjes

450 g tomaten, in kwarten

1 groene paprika, in blokjes

1 rode paprika, in blokjes

1 rode ui, in plakjes

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 Spaanse peper, fijngehakt

4 el olijfolie

1 tl gemengde kruiden

Zout en zwarte peper

175 g champignons, in plakjes

8 dikke Lincolnshire of kruidenworsten van goede kwaliteit


Topping

150 g paneermeel

85 g cheddarkaas, geraspt

1 tl gemengde kruiden

Voor 4 personen

Methode

1. Doe de prei, tomaten, paprika's, ui, knoflook en chili in een ondiepe ovenvaste schaal en giet de olie, kruiden en kruiden erover en meng met een lepel.

2. Zet de schaal op het bodemrooster op de bodem van de braadoven en laat 10-15 minuten garen.

3. Meng de champignons erdoor en leg de worstjes erop. Keer terug naar de braadoven en bak nog eens 35 minuten, draai de worstjes af en toe om zodat ze rondom bruin worden.

4. Doe het paneermeel, de kaas en de kruiden in een kom en meng goed. Strooi over de worstjes en zet terug in de braadoven, derde geleider naar beneden, voor nog eens 15 minuten of tot de broodkruimels goudbruin en krokant zijn.

 

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!