Importeur van AGA, Falcon, Kaelo, La Cornue, Lofra, U-Line en Viking
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
3 middelgrote preien, gewassen en in plakjes
450 g tomaten, in kwarten
1 groene paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 rode ui, in plakjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 Spaanse peper, fijngehakt
4 el olijfolie
1 tl gemengde kruiden
Zout en zwarte peper
175 g champignons, in plakjes
8 dikke Lincolnshire of kruidenworsten van goede kwaliteit
Topping
150 g paneermeel
85 g cheddarkaas, geraspt
1 tl gemengde kruiden
Voor 4 personen
Methode
1. Doe de prei, tomaten, paprika's, ui, knoflook en chili in een ondiepe ovenvaste schaal en giet de olie, kruiden en kruiden erover en meng met een lepel.
2. Zet de schaal op het bodemrooster op de bodem van de braadoven en laat 10-15 minuten garen.
3. Meng de champignons erdoor en leg de worstjes erop. Keer terug naar de braadoven en bak nog eens 35 minuten, draai de worstjes af en toe om zodat ze rondom bruin worden.
4. Doe het paneermeel, de kaas en de kruiden in een kom en meng goed. Strooi over de worstjes en zet terug in de braadoven, derde geleider naar beneden, voor nog eens 15 minuten of tot de broodkruimels goudbruin en krokant zijn.
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!