Wat heb je nodig?

  • Hele zeebrasem of zeebaars, ontschubd en schoongemaakt, desgewenst met de koppen verwijderd.
  • 2 citroenen, één in schijfjes en één in partjes gesneden
  • Een handvol verse kruiden - peterselie, dille, kervel zijn allemaal goed
  • 1 flespompoen, met een gewicht van ongeveer 750 g, geschild en ontpit en in schijfjes of maantjes van 1 cm dik gesneden
  • 2 rode uien, geschild en in vieren gesneden met de wortel bijgesneden maar intact
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn of Marokkaanse kruiden
  • Zout en zwarte peper
  • 1 x 250g pakje kant-en-klare puy linzen, ongeopend
  • Eventueel wat chilivlokken

Rooster eerst de groenten. Bekleed een grote bakplaat met bake o glide.
Voeg de voorbereide pompoen, rode uien, partjes citroen toe, bestrooi met de gemalen komijn of kruiden en meng met de olijfolie.


Rooster in de bovenste oven gedurende 30 minuten.


Verwarm de linzen in de buidel door ze in de warmhoudoven te plaatsen terwijl de groenten roosteren.


Bereid ondertussen de vis voor door op smaak te brengen met zout en te vullen met de kruiden en schijfjes citroen. Maak drie sneden in het vlees langs het bot - dit zal de vis helpen sneller te koken.

Leg de vis op een bakplaat, bekleed met bake o glide of folie.
Als de groenten 15 - 20 minuten hebben geroosterd, bak de vis dan 15 - 20 minuten in de onderste oven. Controleer of de vis gaar is en haal de vis, groenten en linzen uit de ovens.

Open de linzen en strooi er de gekookte groenten over, breng op smaak met peper en zout en serveer op een middelgrote, voorverwarmde schotel als je dat lekker vindt.
Om de lepel te serveren, legt u ofwel de hele gekookte vis in het midden van de groenten, zet hem in het midden van de tafel en laat iedereen smullen. Om de vis als filets te serveren, gebruikt u een lepel om de schil los te maken en vervolgens langs de ruggengraat en til de vis opzij.

Leg de stukjes vis op de linzen, voeg wat fijngehakte kruiden en citroen toe en serveer.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!