Wat heb je nodig?

Ingrediënten

• 2 middelgrote courgettes
• 1 scharrelei
• ½ tl bakpoeder
• 3 eetlepels bloem
• 2 eetlepels gehakte verse munt
• 1½ tl gemalen komijn
• 100 g diepvrieserwten, ontdooid
• boter, om in te bakken
• vers gemalen zwarte peper
• snufje zeezout

Methode:

  1. Rasp de courgettes boven een schone theedoek en knijp het vocht eruit in de gootsteen.
  2. Klop het ei, bakpoeder, bloem, komijn en munt in een grote kom door elkaar en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  3. Voeg de courgette en doperwten toe aan het beslag.
  4. Verhit een klontje boter in een AGA Crêperiepan van gegoten aluminium van 28 cm op de AGA-kookplaat.
  5. Als de boter begint te bubbelen, voeg dan drie volle eetlepels van het courgettemengsel toe.
  6. Bak 1-2 minuten, of tot ze aan elke kant goudbruin zijn.
  7. Houd de gebakken beignets warm in de warmhoudoven terwijl je het resterende beslag bakt.
  8. Roer voor de dip de yoghurt, gehakte munt en zeezout in een kleine kom door elkaar.
  9. Serveer de beignets met de yoghurt en baby pruimtomaatjes.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!