Wat heb je nodig?
Ingrediënten
• 2 middelgrote courgettes
• 1 scharrelei
• ½ tl bakpoeder
• 3 eetlepels bloem
• 2 eetlepels gehakte verse munt
• 1½ tl gemalen komijn
• 100 g diepvrieserwten, ontdooid
• boter, om in te bakken
• vers gemalen zwarte peper
• snufje zeezout
Methode:
- Rasp de courgettes boven een schone theedoek en knijp het vocht eruit in de gootsteen.
- Klop het ei, bakpoeder, bloem, komijn en munt in een grote kom door elkaar en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
- Voeg de courgette en doperwten toe aan het beslag.
- Verhit een klontje boter in een AGA Crêperiepan van gegoten aluminium van 28 cm op de AGA-kookplaat.
- Als de boter begint te bubbelen, voeg dan drie volle eetlepels van het courgettemengsel toe.
- Bak 1-2 minuten, of tot ze aan elke kant goudbruin zijn.
- Houd de gebakken beignets warm in de warmhoudoven terwijl je het resterende beslag bakt.
- Roer voor de dip de yoghurt, gehakte munt en zeezout in een kleine kom door elkaar.
- Serveer de beignets met de yoghurt en baby pruimtomaatjes.
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!