Importeur van AGA, Falcon, Kaelo, La Cornue, Lofra, U-Line en Viking
Een heerlijk stand-by gerecht voor drukke tijden. Als je vaak iets snels wilt, zonder al te veel gedoe, verdubbel of verdrievoudig dan dit recept, doe de overtollige hoeveelheden en doe de portiegroottes in individuele diepvrieszakjes. En voila (of “he aqai” zoals ze in Mexico zeggen) instant huisgemaakte maaltijden voor een flexibel aantal mensen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur en 20 minuten.
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
1 grote ui, gehakt
1 groene paprika, gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
Zout en zwarte peper
2 afgestreken theelepels hete chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn of komijnzaad
1 eetlepel azijn
1 theelepel suiker
2-3 eetlepels tomatenpuree
100 ml water of bouillon
400 g blik gehakte tomaten
400 g blik rode kidneybonen, uitgelekt
Bak het gehakt op de kookplaat, kookplaat op kookstand of inductie op hoge stand in ongeveer 2 minuten bruin.
Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak nog 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng het chilipoeder en de komijn met de azijn, suiker, tomatenpuree en bouillon. Voeg dit mengsel toe aan het vlees met de tomaten en bonen.
Breng aan de kook en dek af met deksel.
Plaats in de oven:
Sudderoven: op het vloerrooster op de bodem van de sudderoven
Heteluchtoven: voorverwarmd tot 100oC en 2 uur koken.
Serveer met gestoomde rijst.