Wat heb je nodig?

3 1/2 kopjes zuurkool
1 kopje witte wijn
3 1/2 eetlepels ongezouten boter
1 theelepel fijngehakte verse tijm
1 laurierblad
Zout, naar smaak
Versgemalen zwarte peper, naar smaak
2 eetlepels dikke Hollandse mayonaise
1 eetlepel Zaanse graanmosterd, of een andere korrelige mosterd
1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
2 rookworsten (of Hollandse rookworst)
4 rollen

Doe de zuurkool, de wijn, de boter, de tijm en het laurierblad in een pan en breng aan de kook.

Zet het vuur laag en laat 15 minuten doorkoken, af en toe roeren.

Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

Verwijder het laurierblad.

Meng de mayonaise, mosterd, bieslook en peterselie in een kleine kom. Zet opzij tot later.

Verwarm de rookworsten via een grill, kookplaat of een warme oven. (Laat die heerlijk krokant worden). 

Snijd de worsten diep diagonaal in dunne, brede plakjes. Snij de broodjes in stukken en bestrijk ze rijkelijk met de mosterdmayonaise.

Beleg met zuurkool en de plakjes rookworst. Serveer onmiddellijk voor de beste smaak!

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!