Wat heb je nodig?
283,5 g bloem voor alle doeleinden (2 kopjes)
226,8 g superfijne suiker (1 kopje (zie opmerking))
0,25 theelepel keukenzout
226,8 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
1 ei (geklopt)
Methode
- Meng in een grote mengkom of de kom van een keukenmixer 283,5 g bloem, 226,8 g superfijne suiker en 0,25 theelepel keukenzout. Voeg 226,8 g ongezouten boter toe en gebruik je vingers of de mixerpeddel om de boter door de bloem te roeren totdat er geen grote klontjes boter meer zijn.
- Haal 1 eetlepel van het losgeklopte ei eruit en zet het opzij. Voeg de rest van het ei toe aan het deeg en meng totdat het samenkomt.
- Druk het deeg in de voorbereide pan. Strijk glad totdat de bovenkant waterpas en vlak is.
- Bestrijk de bovenkant van het deeg met het achtergehouden ei. Maak met een vork een roosterpatroon op het deeg.
- Bak tot de randen en de bovenkant van de cake goudbruin zijn, ongeveer 20-25 minuten. (Bakingoven)
- Laat volledig afkoelen in de pan. Strooi wat heerlijke poedersuiker over je boterkoek. Snijd in kleine partjes om te serveren.
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!