Wat heb je nodig?

283,5 g bloem voor alle doeleinden (2 kopjes)
226,8 g superfijne suiker (1 kopje (zie opmerking))
0,25 theelepel keukenzout
226,8 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
1 ei (geklopt)

Methode

  1. Meng in een grote mengkom of de kom van een keukenmixer 283,5 g bloem, 226,8 g superfijne suiker en 0,25 theelepel keukenzout. Voeg 226,8 g ongezouten boter toe en gebruik je vingers of de mixerpeddel om de boter door de bloem te roeren totdat er geen grote klontjes boter meer zijn.
  2. Haal 1 eetlepel van het losgeklopte ei eruit en zet het opzij. Voeg de rest van het ei toe aan het deeg en meng totdat het samenkomt.
  3. Druk het deeg in de voorbereide pan. Strijk glad totdat de bovenkant waterpas en vlak is.
  4. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het achtergehouden ei. Maak met een vork een roosterpatroon op het deeg.
  5. Bak tot de randen en de bovenkant van de cake goudbruin zijn, ongeveer 20-25 minuten. (Bakingoven)
  6. Laat volledig afkoelen in de pan. Strooi wat heerlijke poedersuiker over je boterkoek. Snijd in kleine partjes om te serveren.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!