Maakt 20

115 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
125 ml melk
Zout en zwarte peper
Olijfolie
Creme fraiche
150 g gerookte zalm
Citroen partjes
Gehakte peterselie of dille


Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden. Voeg het ei en de helft van de melk toe, klop samen en verdun met de resterende melk tot een druppelvormige consistentie. Seizoen.

2, 3 en 4 oven AGA: Veeg de sudderplaat af met een beetje olie op een stuk keukenpapier. Laat eetlepels van het mengsel op de kookplaat vallen. Wanneer de belletjes naar de oppervlakte komen, draai je om en bak je de andere kant. Laat afkoelen in een schone theedoek.

Leg de blini's op een serveerschaal en leg op elke blini een lepel crème fraîche en een rolletje rookzalm. Garneer met de citroen en gehakte peterselie of dille.

Conventioneel koken: Koken in een koekenpan op de kookplaat.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!