Wat heb je nodig?

Ingrediënten

800 g bosbessen
500 g kristalsuiker
3 eetlepels citroensap

Methode

Zet een bordje in de vriezer. (Dit is om te checken of de jam klaar is).
Was en steriliseer drie jampotten van 280 ml grondig door ze gedurende 15 minuten in de sudderoven te plaatsen met de deksels eraf.
Plaats ondertussen een AGA roestvrijstalen weckpan op de kookplaat en meng de bosbessen, suiker en citroensap. Gebruik een aardappelstamper om de bosbessen fijn te maken. Zet het geheel op de kookplaat gedurende 30 minuten, af en toe roerend. Verwijder eventueel schuim dat zich op het oppervlak vormt met een lepel.
Om te testen of de jam is uitgehard, schep je een kleine hoeveelheid op het gekoelde bord. Zet het bord een paar minuten in de koelkast. Als de jam een ​​velletje vormt wanneer u er met uw vinger op duwt, heeft deze de gewenste consistentie bereikt. Als dit niet het geval is, zet u de pan terug op het vuur en kookt u nog eens 5 minuten. Herhaal de test totdat u het instelpunt bereikt.
Laat de jam 10 minuten van het vuur af staan. Schep het vervolgens voorzichtig in de warme, gesteriliseerde potten en sluit ze goed af met deksels. Laat de potten volledig afkoelen.

Tip: De jam is ongeopend op een koele, droge plaats maximaal 6 maanden houdbaar. Eenmaal geopend is het ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!