Deze gebakken cheesecake kan de dag ervoor worden gemaakt en een paar uur voor het serveren worden gedecoreerd. Voor de basis worden chocoladekoekjes gebruikt.

Serveert 8-10

332 g pure chocolade-digestiekoekjes

115 g boter, gesmolten

Vulling:

700 g roomkaas

300 ml doos zure room

115 g kristalsuiker

4 middelgrote vrije-uitloopeieren

1 theelepel vanille-extract

1 citroen, geraspte schil

Topping:

Verse aardbeien

Poedersuiker, optioneel


Methode

Doe de koekjes in een plastic diepvrieszak en vermaal ze met een deegroller tot fijne kruimels. Smelt de boter in een pan en meng met de koekkruimels. Bekleed de bodem van een AGA-springvorm van 23 cm en druk het kruimelmengsel in de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Klop de roomkaas, zure room, suiker, eieren, vanille en citroenschil tot een gladde massa. Giet op de koekjesbodem.

AGA voor 2 ovens: Plaats de bakvorm op het ovenrooster op de bodem van de braadoven en schuif de koude gewone plank op de tweede set geleiders erboven. Laat het 10 minuten koken en plaats het blik dan ongeveer 2 uur in het midden van de sudderoven, of tot het net in het midden staat.

AGA uit de 3e, 4e en 5e oven: Plaats het op het rooster op de bodem van de bakoven en laat het ongeveer 20 minuten koken en zet het dan ongeveer 2 uur in de sudderoven, of tot het net in het midden staat.

Laat de cheesecake afkoelen en plaats hem in de koelkast. Maak je geen zorgen als er een barst in zit, deze wordt bedekt door de aardbeientopping.

Verwijder de kant van de springvorm en gebruik een breed paletmes om de cheesecake op een serveerschaal te plaatsen. Versier met verse aardbeien. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker en serveer.

Als je wilt, kun je de aardbeien ook ruilen voor frambozen of bosbessen.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!